Quantcast

Nors tarp švenčių – darbo dienos, Seimas tuščias: šiemet kai kurie planuoja nebedirbti

  • Teksto dydis:

Lietuvoje oficialiai Kalėdų atostogų nėra, bet net Seimo nariai to nepaiso. Seimas po Kalėdų – tuštutėlis. Kai kurie parlamentarai į darbą šiemet jau nebežada grįžti, praneša LNK.

Tarp Kalėdų ir Naujųjų – penkios darbo dienos, tačiau pirmadienį Seimas buvo tuščias. Koridoriuose – vienintelis socialdemokratas Eugenijus Sabutis. Jis rinkėjams suorganizavo ekskursiją.

„Prieš tris savaites iš vienos kaimiškos mokyklos visas kolektyvas susiplanavo ekskursiją į Seimą. Kartu juos lydžiu“, – šnekėjo E. Sabutis.

Kolegų pasigedo ir pats E. Sabutis.

„Šiandien kol kas kitų nemačiau“, – pripažino jis.

Priešpiet atėjo ir Agnė Širinskienė.

Nei esu, nei planuoju. Turime nuotolinę darbo grupę.

„Yra tokių darbų, kurie prisikaupė ir kurių negalėjau padaryti tada, kai buvo sesija“, – aiškino ji.

Kai kurie parlamentarai dabar – toli nuo Seimo. Remigijus Žemaitaitis dar neprašvitus pasidalijo nuotrauka, kaip sėda į lėktuvą ir skrenda į Italijos kalnus.

„Tradiciški Naujieji metai – po dvejų metų pertraukos išvažiavome į Italiją pailsėti“, – atviravo R. Žemaitaitis.

Remigijus Žemaitaitis. / Stop kadras

Konstitucijoje numatyta, kad Seimo rudens sesija baigiasi gruodžio 23 d., bet praėjusią savaitę Seimas sesiją mėnesiui pratęsė. Formaliai Seimas šią savaitę dirba, į užsienį keliauti galima tik gavus Seimo valdybos leidimą. R. Žemaitaitis sakė negalėjęs žinoti, kad sesija bus pratęsta.

„Kadangi kelionė nupirkta prieš šešis septynis mėnesius, tai negali žinoti, kada valdyba ką susapnuos, kada kokius posėdžius padarys“, – teigė R. Žemaitaitis.

Seime šiemet nebebus ir konservatoriaus Vytauto Juozapaičio. Prieš 14 dienų, per gimtadienį, Santaros klinikose jam buvo atstatinėjamas širdies ritmas, dabar parlamentaras – saulėtame Dubajuje.

 

 

„Aš dabar išvykęs į privačią kelionę,  aš dabar lankausi Dubajuje, „Expo“. Dabar Lietuvos paviljone esu. Tai nežinau, kaip čia vadinti – ar darbo reikalais, ar ne, bet savo sąskaita“, – komentavo V. Juozapaitis.

„Gal sveikatą taisosi V. Juozapaitis Dubajuje“, – svarstė A. Širinskienė.

Seime dabar – aštuonios frakcijos. Pirmadienį Seime nerastas nė vienos frakcijos seniūnas. „Laisviečių“ frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas žadėjo ateiti kitą dieną. Nėra socialdemokratų frakcijos seniūno Gintauto Palucko, užrakintas ir Lietuvos regionų frakcijos seniūnės Rūtos Tamašunienės kabinetas. 

„Nei esu, nei planuoju. Turime nuotolinę darbo grupę“, – tvirtino R. Tamašunienė.

Kadangi kelionė nupirkta prieš šešis septynis mėnesius, tai negali žinoti, kada valdyba ką susapnuos.

„Darbiečių“ seniūnas Viktoras Fiodorovas žadėjo užsukti vėliau, nėra „valstiečių“ frakcijos seniūnės Aušrinės Norkienės, užrakintas Liberalų sąjūdžio seniūno Eugenijaus Gentvilo kabinetas.

„Iki Naujųjų neplanuoju. Aš sėdžiu Klaipėdoje“, – tikino E. Gentvilas.

Nėra ir konservatorių seniūnės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės.

Patys politikai sakė: jokių diskusijų nebūtų, jei Seimas galų gale nusistatytų savo atostogų taisykles. Dabar kiekvienas politikas pats sprendžia, kada ir kiek atostogauja.

Liepą bus aštuoniolika metų, kai neįteisintos Seimo atsotogos pripažintos prieštaraujančiomis Konstitucijai. Parlamentarai kalba, kad galbūt Konstitucinis Teismas suklydo.

„Kiekvienais metais Konstitucinis Teismas Teisės ir teisėtvarkos komitetui pristato neįgyvendintas Konstitucinio Teismo bylas. Atostogų klausimas tame Seimo narių garantijų kontekste niekada nėra keliamas“, – aiškino A. Širinskienė.

„Mano manymu, kiekvienas Seimo narys atsakingas pats“, – teigė E. Sabutis.

Anot parlamentarų, nustačius, kada Seimo nariai gali atostogauti, visi tuo metu ir išeitų atostogų, ir tai esą būtų labai pavojinga. Jei valstybėje kiltų didelė krizė, Seimas galėtų nesusirinkti būtiniems sprendimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Pritariu, reikia ta šutve atsikratyti

Sūduvis

Sūduvis portretas
Bet už tai atlyginimus ir atlyginimus ,,vokeliuose,, gaus pilnumoj kaip dirbantys, ar ne metas rengti referendumą dėl galimybės rinkėjams atšaukti ,už pravaikštas ir nieko neveikimą, savo išrinktus seimažmogius?

Blinda

Blinda portretas
Laikas zmonems telktis ir versti tuos degragus is postu. Tai pasityciojimas is valstybes ir pilieciu!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių