Quantcast

NSGK diskutuos dėl E. Vaitkaus pasisakymų: svarstys, ar Seimo komitetui nereikia inicijuoti tyrimo

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) trečiadienį diskutuos, ar nereikėtų detaliau įvertinti prezidento rinkimuose laimę bandžiusio ir prokremliško naratyvo skleidimu kaltinamo Eduardo Vaitkaus pasisakymų.

„Buvo užduotas klausimas dėl Vaitkaus pasisakymų prieš rinkimus. Tai mes ryt turėsime NSGK posėdį, kuriame tarp kitų klausimų pasitarsime, pasvarstysime, ar verta mums kaip komitetui inicijuoti kokį nors tyrimą ar užprašyti VSD kažkokio vertinimo“, – Eltai teigė NSGK pirmininkas Arvydas Pocius.

NSGK pirmininkas pripažįsta, kad dėl kai kurių E. Vaitkaus pasisakymų kyla pagrįstų klausimų.

„Tie siūlymai, kad Lietuva turi išstoti iš NATO, iš Europos Sąjungos – tai yra absurdas“, – sakė jis.

Sekmadienį vykusiuose prezidento rinkimuose save išsikėlęs kandidatas E. Vaitkus Šalčininkų ir Visagino savivaldybėse surinko daugiausia rinkėjų balsų – atitinkamai 39,91 ir 37,8 proc.

ELTA primena, kad gegužės 26 d. vyksiančiame antrajame prezidento rinkimų ture – kaip ir prieš penkerius metus – susitiks perrinkimo siekiantis šalies vadovas Gitanas Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė Ingrida Šimonytė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus biuletenius iš visų 1895 rinkimų apylinkių, pirmajame rinkimų ture nugalėtoju tapo G. Nausėda, surinkęs 44,1 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 19,86 proc. palaikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ta prasme

Ta prasme portretas
Sako, kad tai jis gali būti telkiantysis kristalizacijos centras, mobilizuosiantis minias, kurios pasitiks invazininkus from East. Nu, maža kas ką sako, bet miegą trikdo.

Anonimas

Anonimas portretas
BAISUS DALYKAS...VAITKUS AGITAVO UŽ TAIKĄ...O JUK VALDANČIOS ŽMOGBEZDŽIONĖS NORI. KARO......

ReAlus

ReAlus portretas
Rusofilui Vaitkui žiniasklaida daro nemokamą reklamą.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių