Quantcast

Opozicija baiminasi, kad neeilinė sesija gali būti sužlugdyta

  • Teksto dydis:

Seimo opozicija baiminasi, kad neeilinė sesija gali neįvykti, keliems iniciatoriams atšaukus savo parašus dėl jos surengimo.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma BNS sakė gavęs žinių, kad atšaukti savo parašus įkalbinėjami atstovai iš Mišrios Seimo narių grupės.

Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sekretoriato vadovas Žimantas Pacevičius BNS irgi patvirtino turintis žinių dėl galimo parašų atšaukimo, bet neatskleidė, iš kur jos.

„Mes parašų esame surinkę, kiek minimaliai reikia - 47, todėl užtenka, kad bent vienas atsiimtų parašą, ir tuomet sesijos sušaukimas pakimba ore. Mes tokių žinių gavome, kad yra galimai iš Seimo pirmininkės sekretoriato einantys tokie bandymai. Viskas prasidėjo nuo to, kad Seimo posėdžių sekretoriate šįryt atsirado pasiteiravimai, ar niekas dar neatsiėmė parašų, lyg ir laukiama, kad kas atsiimtų parašus“, - pasakojo J.Razma.

Seimo pirmininkės sekretoriato vadovas Ž.Pacevičius patvirtino turintis žinių, kad keletas parašų gali būti atšaukta: „Mes turime parašus sušaukti sesijai, bet yra žinių, kad gali kai kas ir atsisakyti tų parašų“.

Klausiamas, iš kur tokių žinių gavo, Ž.Pacevičius to neatskleidė ir daugiau situacijos nekomentavo.

Seimo pirmininkės atstovė spaudai Dalia Valentienė BNS sakė, jog klausimas dėl neeilinės sesijos nėra sprendžiamas, kol L.Graužinienė yra išvykusi į Estiją.

„Seimo pirmininkė šiandien yra Estijoje, išvykusi su darbo vizitu, ir šitas klausimas šiandien nesprendžiamas“, - oficialų parlamento vadovės sekretoriato komentarą dėl situacijos BNS išsakė D.Valentienė.

Seimo pirmininkė L.Graužinienė antradienį pareiškė girdėjusi, kad renkant parašus dėl neeilinės sesijos parlamentarai buvo gąsdinami galimu karu, bet pridūrė nežinanti, ar tai yra tiesa.

Opozicijos atstovas konservatorius J.Razma tokias L.Graužinienės kalbas pavadino „kliedesiais“. „Kas čia per kliedesiai? Matyt, Seimo pirmininkė tiek susijaudino, kai pamatė į sesiją  įrašytą klausimą dėl Darbo partijos finansų“, - BNS sakė J.Razma.

Konservatoriai ir liberalai neeilinę Seimo sesiją siūlo surengti vasario 10-12 dienomis. Į jos darbotvarkę siūloma įtraukti siūlymą Antikorupcijos komisijai pavesti atlikti parlamentinį tyrimą dėl Darbo partijos rinkimų finansavimo bei kitus klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
prieš rinkimus konservatoriai jau visas partijas apdergė, neabejoju, kad suklastojo ne tik Varkalos, bet ir daugiau parašų, bet kiti nedrįsta prisipažinti arba jau gavo pinigų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių