Quantcast

Opozicijos atstovai nori įpareigoti politikus deklaruoti interesus už partijų gautą paramą

Seimo opozicijai priklausantys parlamentarai nori įpareigoti politikus deklaruoti privačius interesus, jei jų partija yra gavusi didesnę kaip 1000 eurų paramą rinkimams.

Pagal pataisą, deklaruojantis asmuo turėtų nurodyti privačius interesus, egzistuojančius ar galinčius atsirasti dėl to, kad jis, jam artimas asmuo arba politinė organizacija, su kuria dalyvavo politinėje kampanijoje, iš fizinio asmens gavo didesnę kaip 1000 eurų auką politinei kampanijai finansuoti.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo pataisa įpareigotų patiekti informaciją apie šią auką suteikusį fizinį asmenį, o taip pat ir apie juridinį asmenį, jei auką skyręs fizinis asmuo pagal savo turimas akcijas ar dalyvaudamas įmonės valdyme gali daryti lemiamą įtaką jos veiklai, yra vadovas bei valdymo organų narys.

Pataisą teikia Seimo nariai iš opozicinių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“, Lietuvos regionų frakcijų: Algirdas Stončaitis, Andrius Palionis, Giedrius Surplys, Saulius Skvernelis, Agnė Širinskienė, Asta Kubilienė, Beata Pietkiewicz, Laima Nagienė, Ligita Girskienė, Rita Tamašunienė.

„Visuomenėje didelio neigiamo atgarsio susilaukia atvejai, kuomet viešumoje paaiškėja, jog politikai vienu ar kitu būdu parėmė fizinius asmenis, aukojusius jiems rinkimų kampanijos metu, arba su šias fiziniais asmenimis susijusius juridinius asmenis“, – rašoma aiškinamajame rašte.

Anot iniciatorių, pataisomis būtų sukurtas mechanizmas, kaip finansinę paramą per rinkimus gavęs politikas galėtų deklaruoti galimus interesų konfliktus tuomet, kai jam tektų priimti sprendimus fizinių asmenų, rėmusių jį ar jį iškėlusią politinę organizaciją, ar su šiais fiziniais asmenimis siejamų juridinių asmenų atžvilgiu.

Projektą opozicijos atstovai registravo pradėję reaguodami į naujienų portalo „TV3“ paskelbtą informaciją apie valdančiųjų gautą paramą iš įmonių, sulaukusių Taivano investicijų, atstovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R.S.

R.S. portretas
Kur Lietuvos Teisėsauga turinti tirti ir bausti valstybinius nusikaltimus ir gaudyti nusikaltėlius valdžios partijose? Kodėl opozicija nekelia šito klausimo? Gal Teisėsaugos kaip tokios jau nėra? Tada kas yra vietoje jos?

Sudas čia

Sudas čia portretas
o ne opozicija. Toki patis. Kuomet reik kuo greičiau reikalaut reguliuot šalies ūki kontroliuot finansus gelbėt žmonelius nuo elektros vagiu anie pasėme pagaliuka krapšto kažkoki deklaravimo suduka?Tfu bl

Neabejoju,

Neabejoju, portretas
kad tai opozicijos populistinės kalbelės, žinant, kad toks įstatymas nepraeis. Nei pozicija balsuos, nei pati opozicia. Nes patiems nenaudinga.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių