Quantcast

P. Saudargas: būtų keista, jei Seime neužtektų balsų didinti finansavimą gynybai

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas mano, kad Seimas jau pavasario sesijos pradžioje priims patikslintą biudžetą dėl finansavimo gynybai. Politikas akcentuoja, kad valdančiosios koalicijos nuomonė dėl poreikio didinti finansavimą gynybai yra vieninga, todėl, pasak jo, būtų labai keista, jei šiam siūlymui Seime nepakaktų palaikymo.

„Aš negirdėjau nieko iš koalicijos, kad kažkas abejotų šiuo sprendimu, tai 0,4 proc. tikrai galėtume padidinti. Tas leistų pasiekti beveik 2,5 proc. nuo BVP, kas yra irgi toks išsikeltas tikslas, netgi visos partijos tam pritaria, tam tikras ir nacionalinis susitarimas šiuo klausimu buvo pasiektas“, – „Žinių radijui“ teigė P. Saudargas.

Seimo vicepirmininkas mano, kad sprendimai dėl finansavimo gynybai tikslinimo bus priimti kovo mėnesį.

Man būtų labai keista, jei tokiam sprendimui mes nesurinktume balsų Seime šiame geopolitiniame kontekste.

„Aš manau, kad būtent šiais metais, kai mums verkiant reikia galbūt ir ankstinti įvairius įsigijimus, tą aiškiai komunikuoja ir Krašto apsaugos ministerija, tą pavasarį ir padarysime. Jeigu reikės, galime greitai sušaukti ir dar anksčiau tai padaryti, bet iki kovo jau čia nedaug liko“, – sakė P. Saudargas.

„Man būtų labai keista, jei tokiam sprendimui mes nesurinktume balsų Seime šiame geopolitiniame kontekste. Iš tikrųjų labai nerealus scenarijus, kad mes šito nepadarytume“, – taip pat pažymėjo jis.

ELTA primena, kad pirmadienį premjerė Ingrida Šimonytė sakė, jog jos vadovaujama Vyriausybė turi ketinimų tikslinti biudžetą, numatant daugiau lėšų šalies gynybai. Tai, pasak jos, lemia išaugusi įtampa regione.

Prezidentas Gitanas Nausėda pritaria valdančiųjų stovykloje pasigirdusiai iniciatyvai dar šiais metais skirti daugiau lėšų šalies gynybai.

Dėl agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainos atžvilgiu pastaruoju metu regione tvyro didelė įtampa. Ją sustiprino tai, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį vėl perstumdė Ukrainos sienas ir, nepaisant užsienio pasipriešinimo, suvereniomis šalimis pripažino separatistinius Luhansko ir Donecko regionus. Dėl to Vakarai ketina skelbti Rusijai sankcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visi ,kas yra ar bus prieš

visi ,kas yra ar bus prieš portretas
gynybos finansavimo didinimą - prokremliškos kiaulės.

m u l k i SAUDARGAI, n e s u v o k i , jog

m u l k i  SAUDARGAI, n e s u v o k i , jog portretas
Lietuvoje apie 30% žmonių gyvena žemiau s k u r d o ribos,o konservatoriai nori visiškai NEPAGRĮSTAI a t i m t i iš JŲ paskutinę viltį -i š g y v e n i m o LĖŠAS.--Kada KONSERVATORIAI nustosite vykdyti g e n o c i d ą Lietuvoje--m a r i n a n t gyventojus BADU.--OPOZICIJOS seimūnai ! - skurde gyvenantys žmonės p r a š o:- n e s k r i a u s k i t e ir taip sunkaus MŪSŲ gyvenimo-l ė š a s skirkite VAIKŲ išgyvenimui-išsimokslinimui- kurie galėtų kurti s a v o ir VISUOMENEI p r i d ė t i n ę vertę .---Ir dar-- juk VOKIETIJA daugelį metų s k i r i a tik apie 1,3 % g y n y b a i/NATO/ , juk MES būdami u b a g a i įsipareigojimus esame į v y k d ę.

Raudonukas

Raudonukas portretas
Raudonukas Paluckiukas laukia, net kojomis trypia, liežuviu mala, su raudona vėliava rusų armiją pasitikti. Svajonė pildosi - CK sekretoriumi pabūti, konservatorius į Sibirą išsiųsti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių