Quantcast

P. Saudargas: valdančiųjų santykiai su prezidentu krypsta į mažiau konstruktyvią pusę

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas apgailestauja, kad valdančiųjų santykiai su prezidentu tampa vis mažiau konstruktyvūs. Politikas pripažįsta, kad vilčių, jog valdančiosios daugumos ir prezidento santykiai pasikeis į geresnę pusę lieka vis mažiau.

„Dėl santykių su prezidentu, tai gaila, kad taip yra susiklostę. Manau, kad valstybei naudingiausia, jeigu valdžios tarpusavyje konstruktyviai bendradarbiautų, jeigu ne apskritai konstruktyviai dirbtų kartu, kas būtų geriausias variantas“, – „Žinių radijui“ teigė P. Saudargas.

„Norėtųsi, kad tie santykiai būtų jeigu ne draugiški, tai bent konstruktyvūs. Tai panašu, kad krypsta į tokią mažiau konstruktyvią pusę, dėl ko labai apmaudu“, – taip pat akcentavo jis.

Seimo vicepirmininkas akcentuoja, kad politikoje yra normalu turėti skirtingas nuomones, nesutarti dėl tam tikrų sprendimų. Vis tik, P. Saudargo teigimu, problema kyla tada, kai politikų nesutarimai pasiekia tokį lygmenį, kai dėl tam tikrų asmeniškumų tampa neįmanoma konstruktyvi diskusija.

„Gali nesutikti dėl programų, dėl dokumentų, dėl įstatymų, dėl sprendimų, diskutuoti, turėti skirtingas nuomones. Bet mes čia matėme pavyzdžių nemažai politikoje, kai tarpusavyje skirtingos politinės grupės ar asmenybės jau nesutaria tiek, kad tai jau nebėra politinės diskusijos lygis, tai jau yra kažkokie asmeniškumai“, – sakė P. Saudargas.

„Tai kažkaip tikiuosi, kad dar susiklostys tie santykiai (su prezidentu – ELTA), bet vilčių vis mažiau“, – pridūrė jis.

P. Saudargas stebisi ir prezidento pasvarstymais, kad vasarą sulėtėję skiepijimo nuo COVID-19 ligos tempai buvo tikslingai inicijuoti.

„Kad Vyriausybės būtų koks nors sabotažas, tai tikrai gana keisti pamąstymai, anaiptol, čia turbūt su tuo nesutinka sveiko proto žmonės, kad galėtų būti kokie nors tikslingi stabdymai“, – sakė P. Saudargas.

„Tai yra natūralus dalykas, žmonės vangiau ėjo skiepytis, (...) kuo tu daugiau valstybėje esi pasiskiepijęs žmonių, tuo yra sunkiau likusią dalį paskiepyti, todėl, kad turbūt labiausiai norintys arba tie, kuriems labiausiai reikia, jie pirmiausiai ir pasiskiepija. Ir paskui išgramdyti tą puodą darosi vis sunkiau ir sunkiau“, – taip pat atkreipė dėmesį jis.

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda pastarąją savaitę dar kartą sukritikavo Vyriausybę dėl lėtų skiepijimo tempų. Prezidentas svarstė, ar sulėtėję skiepijimo tempai negalėjo būti tikslingai inicijuoti – kad nebūtų pasiektas jo keltas tikslas paskiepyti 70 proc. šalies gyventojų iki vasaros vidurio.

Premjerė Ingrida Šimonytė šio prezidento pareiškimo teigė nekomentuojanti „iš pagarbos Prezidento institucijai“.

Savo ruožtu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Matas Maldeikis, „Delfi TV“ laidoje „Iš esmės“ išsakė norą išvysti šių prezidento išsakytų kaltinimų įrodymą ir sulaukti atitinkamos reakcijos iš prokuratūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Deja

To Deja portretas
Žinoma ne visi rinko tokie sikniniai kaip jūs jų nerinkote bet jūsų ant pirštų suskaičiuosi ir jūs nesate tauta nes pas iškrypėlius vaikai negimsta jūs esate tautos naikintojai.

Deja

Deja portretas
Ne visa tauta jį rinko,o antros kadencijos jam nematyti,politinis ligonis.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Prezidenta rinko tauta o tuos seime sėdinčius niekas nerinko pagal sąrašus sulindo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių