Quantcast

Seimo sandėlio tuštinimas: ėmė ir klijų už 12 centų

  • Teksto dydis:

Kas rinkėjams nešė daugiausiai dovanų už mokesčių mokėtojų pinigus? Buvo galima nutuokti, kad pirmoje vietoje – „valstietis“ Valius Ąžuolas, paėmęs ketvirtį tonos kavos. Bet antroje vietoje esanti socialdemokratė Dovilė Šakalienė kavos išsinešė dar daugiau. O buvęs Seimo konservatorius, dabar teisiamas dėl pedofilijos Kristijonas Bartoševičius kanceliarines lėšas skyrė savo asmeninių atvirukų maketavimui, kuriuos siuntė į mokyklas.

„Valstietis“ V. Ąžuolas per pandemiją demonstravo valią – bandė priešintis nuotoliniams posėdžiams ir kaukėms. 

Nu, tai visi galim sirgt. Ir pasiskiepiję, ir ne. Aš taip pat nepasiskiepijęs, ir ką? Gaila, kad jūs manęs bijot, aš tai jūsų nebijau“, – žurnalistei kalbėjo V. Ąžuolas.

Paaiškėjo, kad Seimo narys baimes įveikinėjo ir už mokesčių mokėtojų pinigus. Už beveik 1,5 tūkst. eurų nupirko ir padalino 100 vadinamųjų antivakserių knygų „Baimės metai“.

„Ta knyga buvo labai populiari bibliotekose. Biblioteka gauna vieną knygą, o ją perskaityti gali visi bibliotekos lankytojai“, – sakė V. Ąžuolas.

Andriaus Tapino iniciatyvai „Skaidrinam“ susumavus Seimo sandėlio mėgėjus, V. Ąžuolas užėmė pirmą vietą. Per kadenciją „valstietis“ paėmė 8,5 tūkst. daiktų už beveik 30 tūkst. eurų. 

„Į maišelį juk neįdėsi vieno tušinuko, įdedi dažniausiai kelias dovanas“, – teigė V. Ąžuolas.

Tai – beveik ketvirtis tonos kavos, dešimtys skėčių, sieninių laikrodžių, kvepiančių žvakių, gintarinių vėrinių. Septynios staltiesės.

V. Ąžuolas atsimena, jog kvepiančią žvakę gavusi senjorė sakė, kad ją uždegusi galvos apie Seimą. Bet labiausiai žmonės mėgsta gauti tušinukų. V. Ąžuolas nemano, kad tai rinkėjų papirkinėjimas. 

„Ant tų suvenyrų nėra nei Seimo nario vardo, nei pavardės, nei simbolikos. Visur Seimo simbolika, tai šiuo atveju mes reklamuojam ir viešinam Seimą“, – tikino V. Ąžuolas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Dar daugiau kavos

Antroje vietoje – socialdemokratė D. Šakalienė. 9 tūkst. daiktų už beveik 23 tūkst. eurų. Skirtingai nei V. Ąžuolas ji išrinkta ne vienmandatėje apygardoje, o pagal sąrašą. Kavos ji išsinešė dar daugiau. Beveik 600 pakuočių.  Socialdemokratė taip pat ėmė pledų, šokdynių, kaklaraiščių, belaidžių kolonėlių. Ryte LNK žinioms D. Šakalienė žadėjo atsakyti į klausimus, bet po pietų neatsiliepė. 

Išsiskiria ne tik kava

Seimo sandėlininkų bronza – socialdemokratui Kęstučiui Vilkauskui. Jis paėmė 8,5 tūkst. daiktų už 19 tūkst. eurų. Bet jis išsiskiria ne kava, o saldumynais.

„Tai labai gerai. Imam tai, ką imam ir dažniausiai per įvairius renginius, šventes tie saldumynai žmonėms tinka“, – kalbėjo K. Vilkauskas.

K. Vilkauskas išrinktas vienmandatėje apygardoje, bet dovanų išnešė daugiau nei už jį buvo balsavusiųjų.

Iš viso nuo 2021 iki 2023 metų Seimo nariai iš sandėlio išsinešė suvenyrų už beveik pusę milijono eurų. Anot A. Tapino, pasižymėjo ir turtingiausias Seimo narys Valdemaras Valkiūnas. Jis išleido beveik 8 tūkst. eurų. Iš sandėlio ėmė ne tik dešimtis kaklaraiščių, bet ir klijų už dvylika centų.

„Žmogus yra multimilijonierius, kai pagalvoji gal dėl to ir yra toks, kad už mūsų pinigus dovanoja kalėdinės eglutės žaisliukus ir kitus dalykus“, – teigė A. Tapinas.

Bet V. Valkiūnas nustebęs, esą ėmė tik vieną kaklaraištį – sau. 

„Tai gal padėjėjai ėmė klijus, nežinau. O kam man tų kvepiančių žvakių? Pirmą kartą girdžiu, kažkokia klaida“, – šnekėjo V. Valkiūnas.

Asmeniniai atvirukai mokiniams

Buvęs Seimo konservatorius K. Bartoševičius pirko „iPad pro“ ir klaviatūrą už beveik 2 tūkst. eurų. Taip pat 2 tūkst. eurų sumokėjo už savo interneto svetainės kūrimą, kurios nėra. Bet labiausiai domina tai, kad 2021 metais jis sumaketavo savo atvirukus, kurie buvo išsiųsti penkioms gimnazijoms, trims progimnazijoms, dviem pagrindinėms ir keturioms pradinėms mokykloms.

„Joks kitas Seimo narys taip nesielgė. Su mokyklomis jie turėjo kitokį santykį“, – tvirtino A. Tapinas.

Pokyčiams entuziazmo nėra

Tarybos nariams kanceliarinės lėšos buvo panaikintos, kai „čekiukai“ prasisuko pro savivaldybes. Buvo padidinti atlyginimai. Vargu ar tai bus padaryta Seime. Parlamentinės lėšos įtvirtintos Konstitucijoje. 60 straipsnis sako, kad Seimo nario darbas, taip pat išlaidos, susijusios su jo parlamentine veikla, atlyginamos iš valstybės biudžeto. 

„Mūsų kaimyninių šalių ir daugumos valstybių Konstitucijose nėra taip smulkiai reglamentuojamos Seimo narių garantijos“, – teigė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Konstitucijai keisti reikėtų 94 balsų, anot Seimo pirmininkės, tam entuziazmo nėra.

„Galim tikrai susitvarkyt paprasčiau. Palikti tą Konstitucijos punktą, bet sumažinti parlamentines išlaidas. Tikrai kažką reik daryt su tuo sandėliu, čia – kažkoks sovietmečio reliktas“ , – kalbėjo A. Tapinas.

Tikrai kažką reik daryt su tuo sandėliu, čia – kažkoks sovietmečio reliktas.

Seimo sandėlis tiekia ne vienos rūšies kavą. Parlamentarai nešė brazilišką, meksikietišką, kolumbietišką. Tiek maltą, tiek pupelėmis. Skaičiuojama, kad penki aktyviausi parlamentarai išnešė virš tonos kavos, tai – maždaug tiek, kiek sveria didžiausias Lietuvoje gyvenantis žvėris – stumbras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

greit

greit portretas
savo parduotuves atidarys suįžūlėję seimo chamiakai.

geda

geda portretas
tai juk sakeliene minejo kad karas tuojau ir reikia ruotis tai ir imi klijus gal gales uostyt ir kaifuot

seimo narys

seimo narys portretas
pirma reikia kliju uzniuchint ir su sokdyne paskakalint-kitaip niekaip
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių