Quantcast

Partijų reitingų tvirtais lyderiais išlieka socialdemokratai, lyderių trejete – „valstiečiai“

Jei Seimo rinkimai vyktų artimiausią sekmadienį, didžiausią tikimybę juos laimėti toliau turi opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Tai rodo „Lietuvos ryto“ užsakymu lapkričio 9–19 dienomis atlikta bendrovės „Vilmorus“ apklausa.

Naujausių apklausų duomenimis, už LSDP balsuotų 20,3 proc. apklaustųjų. Spalio mėnesį socialdemokratai turėjo kiek mažiau simpatikų (18 proc.). Antrą rezultatą reitingų lentelėje ir toliau demonstruoja Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Lapkričio mėnesį konservatorius palaikyti rinkimuose motyvavosi 8 proc. rinkėjų. Šiek tiek daugiau TS-LKD rėmėjų buvo spalį (9,3 proc.).

Trečioje vietoje rikiuojasi opozicijai priklausanti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Už Ramūno Karbauskio vadovaujamą partiją lapkričio mėnesį ketino balsuoti 7,7 proc. apklaustųjų. Spalio mėnesį palaikančiųjų šią partiją buvo 7,3 proc.

Toliau reitingų lentelėje – Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“. Už Sauliaus Skvernelio vedamą politinę jėgą būtų balsavę 6,7 proc. respondentų. Spalio mėnesį šią partiją palaikė 7,5 proc.

Per pastarąjį mėnesį šiek tiek pakilo valdančiajai koalicijai priklausančio Liberalų sąjūdžio reitingas. Lapkričio mėnesį Viktorijos Čmilytės-Nielsen vedamos politinės jėgos palaikymas buvo 5,7 proc. Spalio mėnesį liberalai turėjo 4,7 proc. siekiantį palaikymą.

Jei Seimo rinkimai vyktų artimiausiu metu, už Darbo partiją savo balsą atiduotų 2,8 proc. respondentų, už partiją „Laisvė ir teisingumas“ – 2,7 proc. rinkėjų. Tautos ir teisingumo sąjunga lapkričio mėnesį sulaukė 2,4 proc. rinkėjų palankumo, o Lietuvos regionų partijai simpatizavo 2,3 proc. apklaustųjų.

Savo ruožtu už Laisvės partiją balsuotų 1,9 proc. rinkėjų, Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą palaikytų 1,3 proc. rinkėjų, kitą partiją rinktųsi 1,4 proc. apklaustųjų.

Tiesa, 10,9 proc. apklausoje dalyvavusių gyventojų teigė, kad į rinkimus neitų. Dar 25,9 proc. pripažino, kad nežinotų, už ką atiduoti savo balsą.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią gyventojų apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko lapkričio 9–19 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Veronika

Veronika portretas
Švenčiausias įdėk proto tautai kad Kirkilai negryžtu i valdžia su ta mano kaimo komjaunuole

Petras

Petras portretas
Balsuosiu tik už E Vaitku

to Eilini karta

to Eilini karta portretas
Žmogau tai ir butu eilinis kartas sunaikunti lietuva Žmogau jeigu esi lietuvis doras tai susirask ka dabar klauso ir ruošiasi visa lietuva Įsijunk jou-tube ar gorienės laida surask su ger prof E Vaitkum paklausyk ir pas ekspertai eu jis dažnai kalba ir pas žemaiti laidoje Patykėk žmogau suprasi kas darosi ir kaip mums reikia gelbėtis Aišku kad esi mastantis tik neieškai informacijos O tie aferistai jo nerodo bet dora lietuva ji žino klauso Daug tautiečiu ger Vaitku klausė per šeimu sajudi žino jo kova su tais vakcinuotojais kad vaiku nejudintu Nausėda su pišu ir landzbergu išmetiė ji iš medicinos prof pareigu dėl skiepu aiškinimo tiautaiBuvau valstietčiu gerbėja bet dabar jau Karbauskio reputacija smuko jis mala tautai mela kad jis nemate kas skvernas lietuvos turta IGNITI pardave tokios klaidos Karbauski nepateisinamostai stambi afera
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių