Quantcast

Patarėja: Lietuvai gali tekti reikšminga papildomo ES finansavimo dėl migracijos dalis

  • Teksto dydis:

Lietuvai gali tekti reikšminga papildomo Europos Sąjungos finansavimo dėl patiriamos migrantų krizės dalis, sako prezidento patarėja.

„Mes manome, kadangi mūsų siena su Baltarusija ilgiausia, kad galėtume pretenduoti į reikšmingą šią sumos dalį“, – LRT pirmadienį teigė prezidento patarėja Asta Skaisgirytė.

Europos Komisija Lietuvai iš ES biudžeto papildomai skyrė 36,7 mln. eurų sumą, o praėjusią savaitę pranešė, kad sienos apsaugai Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje stiprinti per artimiausius metus numatyta dar 200 mln. eurų.

Nors šių pinigų Bendrija neleidžia naudoti fiziniam barjerui statyti, A. Skaisgirytė sako, kad ne mažiau svarbūs yra ir kiti sienos apsaugos elementai: stebėjimo sistemos, personalas, transporto priemonės.

Mes manome, kadangi mūsų siena su Baltarusija ilgiausia, kad galėtume pretenduoti į reikšmingą šią sumos dalį.

„Visa infrastruktūra yra imli išlaidoms ir finansavimui, todėl parama iš EK yra labai gera ir reikšminga“, – teigė šalies vadovo patarėja.

Fizinį barjerą Lietuvos pasienyje su Baltarusija nutarta statyti šiemet prasidėjus neteisėtų migrantų antplūdžiui per sieną. Šį barjerą sudaro spiralinė pjaunanti viela ir tvora.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų, per 7 tūkst. apgręžta. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija, o lapkritį pablogėjus situacijai, mėnesiui pasienyje įvesta nepaprastoji padėtis.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Lietuva turi 679 km sieną su Baltarusija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Lietuvos piliečių gyvenimas nuo to nepagerės. Nei medicinos prasme , Nei gyvenimo kokybe. Taip , kad jokio džiugesio

Klpd.

Klpd. portretas
Tai jau valdžiukai maišus pinigams siuva, NT ieško ir užsienyje sąskaitas atidarinėja?ARTĖJA GERO VOGIMO LAIKAS!:D))

Anonimas

Anonimas portretas
Tam juos čia anūkėlis ir susitempė kad būtų kaip melejonus "isisavinti".
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių