Quantcast

Patvirtino: S. Skvernelis dalyvaus prezidento rinkimuose

Ilgai slėptą savo sprendimą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose premjeras Saulius Skvernelis atskleidė labai netikėtoje vietoje – Rusnėje.

Pasitarė su mama

Ketvirtadienį ministras pirmininkas lankėsi Tauragėje, Šilutėje ir Rusnėje, kur susitiko su vietos valdžia ir gyventojais.

Šilutės rajone S. Skvernelis apžiūrėjo statomą Rusnės estakadą, o vėliau pareiškė, kad jau esąs apsisprendęs dalyvauti šalies vadovo rinkimuose.

"Šis darbas, kurį dirbu nėra lengvas. Matau, kad yra nesusikalbėjimas tarp valdžių, yra intrigų, yra skaldymas. Mes nieko nežadėjome, klystame, tačiau taisome klaidas. Norisi, kad valstybėje būtų darna. Žmonės turi turėti teisę pasirinkti. Aš dalyvausiu rinkimuose", – tikino ministras pirmininkas.

S. Skvernelis susitikime su Rusnės bendruomene pripažino, jog, prieš paskelbdamas savo apsisprendimą kelti kandidatūrą prezidento rinkimuose, pasitarė ne tik su šeima, bet ir su Marijampolėje gyvenančia mama.

Politikuos po darbo

Paklaustas, kaip jam pavyks suderinti savo tiesiogines pareigas su politine kandidato reklamine kampanija, S. Skvernelis pareiškė, jog nemato bėdos.

Aldonos Aleksėjūnienės nuotr.

"Geriausiu atveju kandidatu aš tapsiu kovo mėnesį, tada apie detales galėsime kalbėti. Nesvarstau tokios galimybės trauktis iš pareigų, Konstitucija man numato tokią teisę, o įstatymas leidžia pasinaudoti dešimties dienų atostogomis. Mes turime precendentą ir pavyzdį, kai prezidento rinkimai vyko, prezidentė dalyvavo", – patikino ministras pirmininkas.

Įtarinėjimus, jog politinę kampaniją pradėjo naudodamasis valstybinės lėšomis, S. Skvernelis kategoriškai atmetė, pareikšdamas, jog ji dar nėra prasidėjusi.

"Aš dar nesu kandidatas. Šiuo metu mes dar turime tik politinės kampanijos dalyvių registraciją. Dirbu savo darbą, o jei norėsiu politikuoti, tai turėsiu daryti po darbo valandų", – sakė S. Skvernelis.

Guodėsi dėl kritikos

Ketvirtadienį sukako 14 dienų nuo visuomenės veikėjo Andriaus Tapino kreipimosi į S. Skvernelį dėl paskleistos informacijos paneigimo. A. Tapinas įsitikinęs, esą premjeras paskelbė jo garbę ir orumą žeminančių žinių.

Visuomenės veikėjas reikalavo ir viešo atsiprašymo, o jo nesulaukęs, ketino kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl šmeižto, garbės ir orumo pažeidimo.

Iš S. Skvernelio užuominos ketvirtadienį buvo galima spręsti, kad premjeras A. Tapino kol kas nežada atsiprašyti.

Rusniškiams S. Skvernelis guodėsi dėl žurnalistų kritikos, užsiminė apie esą taikomas juodąsias technologijas. Po šių žodžių salėje pasigirdo plojimų banga.

Ties pėsčiųjų ir dviračių taką

Potvynių užliejamo kelio Šilutė–Rusnė ruožas, kurį apžiūrėjo S.Skvernelis, pradėtas rekonstruoti praėjusių metų vasarą.

Estakadą buvo žadama pabaigti iki 2018-ųjų pabaigos, tačiau darbai vėluoja.

Statybos turėjo prasidėti gegužę, bet kiek vėlavo dėl nenumatytų kelio platinimo darbų.

Šiuo metu pati estakada jau yra pastatyta, tačiau ji dar nėra visiškai pabaigta.

Taip pat rekonstruojamas penkių kilometrų ilgio kelio ruožas, kur bus įrengta nauja kelio dangos konstrukcija, nutiestas 4,5 kilometro ilgio pėsčiųjų ir dviračių takas.

Kelyje spėta įrengti tik praplatintas vandens pralaidas, kelio danga dar nėra nutiesta.

Šią žiemą estakada jau galės naudotis pėstieji. Statybų pabaiga numatyta gegužę.

O iki rudens bus baigtas rekonstruoti kelių kilometrų kelio ruožas prie estakados.

Rekonstruojant kelią, dėl durpingo dirvožemio teks sankasą įtvirtinti poliais.

Šiems darbams buvo numatyta 10 mln. eurų.

Estakadą stato įmonių "Kauno tiltai" ir "TEC Infrastructure" konsorciumas.

Papildomai kelio Šilutė–Rusnė estakados statybai ir prie jos esančio kelio ruožo rekonstrukcijai baigti skiriama 2,5 mln. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanda

vanda portretas
Rimtas vyras, Skvernelio vietoje, nekandidatuotu i prezidentus, ,,krykstautu'' toje kedeje, kurioje sedi dabar...

Ok

Ok portretas
Mentas mentui biciulis.brolis .varnas ir sabutilnikas

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Skvernelis, norėdamas sumažinti pavardės neigiamą poveikį savo iškiliai asmenybei, užsakė maestro Statkevičiui sumodeliuoti jam smokingą be skvernų.
VISI KOMENTARAI 79

Galerijos

Daugiau straipsnių