Quantcast

Paviešinta daugiau prezidentės laiškų: Kainų komisijos vadovę vadino „Icor ponia“

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė buvusią Kainų komisijos vadovę Dianą Korsakaitę iš pareigų norėjo atleisti dėl jos ryšių su įmonių grupe „Icor“, rodo ketvirtadienį paskelbtos susirašinėjimo ištraukos.

„Reikia liberalų palaikymo atleisti tą Icoro ir Daukšio ponią, kuri jau seniai dirbo tik šilumininkams...“, – rašoma prezidentės elektroniniame laiške tuometiniam liberalų lyderiui Eligijui Masiuliui 2014 metų lapkritį.

Susirašinėjimo ištraukas paskelbė naujienų portalas lrytas.lt.

D. Grybauskaitė tuo metu nusprendė neteikti D. Korsakaitės dar vienai kadencijai vadovauti Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai (VKEKK).

Dieną prieš šį elektroninį laišką prezidentės patarėja Seime parlamentarams sakė, kad D. Korsakaitė atleidžiama siekiant rotacijos, o jos darbas yra vertinamas gerai.

Po atleidimo D. Korsakaitė įsidarbino elektroniniame laiške minimo parlamentaro Kęstučio Daukšio patarėja.

Naujienų portalas 15min.lt pernai pranešė, jog D. Korsakaitė Vašingtono arbitražui liudijo, kad prezidentė darė spaudimą dėl „Vilniaus energijos“ šildymo tarifų, bei kartu su premjero tarnyba darė politinį spaudimą, siekiant nacionalizuoti „Vilniaus energijos“ sutaupytas lėšas.

D.Korsakaitė savo liudijime taip pat teigia bijojusi, kad prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) prieš ją gali pradėti politiškai motyvuotą tyrimą. D.Korsakaitė teigė, kad „Veolia“ grupės įmonėms Lietuvos teisėsaugos institucijos pateikė kaltinimus, nors VKEKK ekspertai paskelbė ataskaitą, kuri nepatvirtino teiktų kaltinimų, rašė portalas.

Prezidentės spaudos tarnyba BNS informavo, kad ketvirtadienį paskelbtų ištraukų nekomentuos.

D. Grybauskaitė trečiadienį LRT televizijai sakė, kad paviešintas jos susirašinėjimas su E. Masiuliu yra bandymas politizuoti bylą, kurioje E. Masiulis ir kai kurie kiti politikai bei verslininkai įtariami korupcija.

Ji patvirtino, kad susirašinėjo su E. Masiuliu, bet sakė, kad patvirtinti laiškų autentiškumo negali, nes jie yra ištrinti.

Kituose ketvirtadienį paskelbtuose laiškuose D. Grybauskaitė ir E. Masiulis derino paramą jai per rinkimų kampaniją, politikai sveikino vienas kitą su pergalėmis rinkimuose ir šventėmis, aptarė kitas politines aktualijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Bet kieno laiskus paviesink, rasi prie ko prikibti. Nematau pakolkas nieko del ko reiktu viesint siuos laiskus. Matyt kersyja uz kazka. Tegul savo rasytus laiskus pasiviesina.

Klaipeda5

Klaipeda5 portretas
Kuo greiciau Masiulis stos pries teisma, tuo greiciau mes suzinosime daug idomios informacijos apie Lietuvos politine virsune

Dorana

Dorana portretas
Kuo tolyn-tuo grazyn
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių