Quantcast

Apibendrina Alytaus gaisro situaciją: Lietuva pasiruošusi reaguoti į incidentus

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Dainius Gaižauskas po posėdžio, skirto ekstremalios situacijos Alytuje analizei, patikino, kad Lietuva yra pasiruošusi reaguoti į bet kokią ekstremalią situaciją, tačiau nesusikalbėjimas tarp institucijų ir komunikacijos spragos klaidina visuomenę, o atsakomybę dėl to turi prisiimti visi politikai.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas D. Gaižauskas akcentuoja, kad Alytaus gaisro situacija atskleidė nesusikalbėjimą tarp institucijų bei visuomenės informavimo spragas.

Reikia pranešti žmonėms, kad Lietuva yra pasiruošusi reaguoti į bet kokį incidentą, turime tam instrumentus, priemones, įrangą, turime ekstremalius planus.

„Reikia pranešti žmonėms, kad Lietuva yra pasiruošusi reaguoti į bet kokį incidentą, turime tam instrumentus, priemones, įrangą, turime ekstremalius planus. (Problema yra. – ELTA) nesusikalbėjimas tarp institucijų, tai, kad politikai įstatymus interpretuoja savaip, neturėdami tam tikros patirties priiminėja sprendimus, kurie vėliau atsiliepia ir komunikavimo spragoms, kai visuomenei informacija yra pateikiama klaidinama. Todėl žmonėms susidaro įspūdis, kad Lietuva, mūsų valstybė, yra nepajėgi net užgesinti gaisro“, – teigė D. Gaižauskas.

Komiteto pirmininkas Alytaus gaisro metu padarytas esmines klaidas adresuoja visiems politikams.

„Tai adresuoju absoliučiai visiems politikams: ministerijų vadovams, savivaldybės vadovams, visiems tiems, kurie negali laiku, normaliai susipažinus su įstatymu arba reaguojant pagal ekstremalių situacijų planus, atlikti savo pareigos“, – pareiškė D. Gaižauskas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

W

W portretas
Apie ką jis čia, snukelis tai idioto...

Alis...

Alis... portretas
aš manau, kad kariuomenė turėtų nusipirkti moderniausią didelio gaisro gesinimo įrangą: malūnsparnius su vandens sėmimo iš vandens telkinių įranga, kad galėtų didelio masto gaisrus slopinti... nes dabar gaisrininkai gali gesinti gaisrą tik su automobilių cisterna, prijungta prie "šlangų", o kol sumontuoja savo siurblius ir nutiesia šlangas,- praeina daug laiko. per kurį gaisras įsiplieskia visu smarkumu ir tampa nevaldomas, kaip Alytuje... toks pirkinys tikrai nesulauktų piliečių pasipriešinimo ir būtų labai pagirtinas... be to, kariuomenėje turėtų būti atskiras gaisrų gesinimo dalinys, kurio tikrai prireiktų karinių konfliktų atveju...

Blinda

Blinda portretas
Kaltininkai jau susodinti?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių