Quantcast

Prašo lygių galimybių užsienio lietuviams pretenduoti į valstybės tarnybą

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narės Dalia Asanavičiūtė ir Irena Haasė viešai kreipėsi į Užsienio reikalų ministeriją ir Vidaus reikalų ministeriją dėl 2018 m. lapkričio 28 d. nutarimo, kuriuo buvo patvirtintas priėmimo į valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos aprašas ir numatyta konkursų į valstybės tarnybą įgyvendinimo tvarka.

Seimo narės pažymi, kad į jas vis dažniau kreipiasi užsienyje gyvenantys Lietuvos Respublikos piliečiai, norintys pretenduoti į valstybės tarnybą konkurso tvarka, kurie susiduria su formaliomis ir techninėmis kliūtimis, dėl kurių negali lygiaverčiai kartu su Lietuvoje gyvenančiais piliečiais pretenduoti į valstybės tarnybą konkurso tvarka.

„Stiprindami valstybės ryšius su Lietuvos piliečiais, gyvenančiais užsienyje, galime sustiprinti ir pačią valstybės tarnybą. Daug išvykusių į užsienį Lietuvos mokslininkų, tyrėjų, aukštos kvalifikacijos specialistų galėtų dirbti mūsų šalies valstybės tarnybos pareigybėse, tačiau jiems tai daryti lig šiol trukdė įstatymo nuostatos ir techninės dalyvavimo konkursuose į pareigas kliūtys. Todėl kartu su kolegomis siekiame sudaryti tinkamas ir lygiavertes sąlygas tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyje šiuo metu gyvenantiems Lietuvos piliečiams dalyvauti konkursuose ir panaudoti sukauptas žinias bei patirtį dirbant valstybės tarnyboje mūsų šalyje“, – teigia Seimo narė I. Haasė.

Užsienyje gyvenantys lietuviai, kurie nori grįžti į mūsų šalį ir dirbti Lietuvai valstybės tarnyboje, dėl techninių apsunkinimų praranda galimybę tai padaryti.

„Užsienyje gyvenantys lietuviai, kurie nori grįžti į mūsų šalį ir dirbti Lietuvai valstybės tarnyboje, dėl techninių apsunkinimų praranda galimybę tai padaryti. Konkursai pretenduojant į valstybės tarnybą turėtų būti atviri ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje gyvenantiems lietuviams bei lygiaverčiai prieinami nepaisant mūsų šalies piliečių gyvenamosios vietos – šiuo metu esanti tvarka to neužtikrina dėl paprasčiausių techninių kliūčių“, – teigia parlamentarė D. Asanavičiūtė.

Viešame kreipimesi Seimo narės D. Asanavičiūtė ir I. Haasė prašo išnagrinėti iškeltą problematiką bei paaiškinti, ar yra galimybė supaprastinti dalyvavimo konkursuose į valstybės tarnybą organizavimo tvarką ir suteikti geresnes sąlygas ir platesnį prieinamumą dalyvauti šiuose konkursuose užsienyje gyvenantiems Lietuvos Respublikos piliečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Tegul nors tris metus pagyvena Lietuvoje , pamoka mokesčius tėvynės naudai, įsigilina į Lietuvos piliečių gyvenimo kasdienybę ir tuomet pretenduoja į valstybės tarnybą. Mums nereikia nomenklatūrininkų ,mums reikia dirbančių visos Lietuvos gyventojų naudai

na visu pirma sios gegutes NEATSTOVAUJA LIETUVIAMS

na  visu pirma  sios  gegutes  NEATSTOVAUJA LIETUVIAMS  portretas
uzsienyje.... prie kiekvienos ambasados grybauskaite ysteige siu geguciu liberatstinius LGBT lizdus , kuriu surankiotus po kelis narius jos ir atstovauja ...... Uzsienyje gyvenantys lietuviai su jais neturi jokiu reikalu... jei lietuvai truksta valdzioje liber agrastu --ir nori atidaryt ir padaryt vietoj SEIMO IR VYRIAUSYBES SU PREZIDENTURA---- LGBT ,,LAISVES,,, skyriu kuris ir vadovaus lietuvai...balsuokit uz juos REFERENDUME ir kaip sakoma nupederastekit galutinai....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių