Quantcast

Premjeras alkoholio draudimų švelninti neketina

Premjeras Saulius Skvernelis sako nematantis priežasčių šiuo metu peržiūrėti alkoholio draudimus dėl amžiaus, dar iki įsigaliojant draudimui alkoholį parduoti 20-ties nesulaukusiems pilnamečiams asmenims.

Pasak premjero, iš pradžių reikia įvertinti, ar nuo sausio įsigaliojančios Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos duos laukiamų rezultatų, ir tik tuo atveju, jei tvarka nepasiteisins, imtis persvarstyti įstatymą.

Mes priėmėm nelengvus sprendimus, susijusius su alkoholio apribojimu, reikia dabar įvertinti, kaip tie ribojimai realiai pasieks tikslus.

„Mes priėmėm nelengvus sprendimus, susijusius su alkoholio apribojimu, reikia dabar įvertinti, kaip tie ribojimai realiai pasieks tikslus. Jei jie bus pasiekti, vadinasi, viskas tvarkoj. Jei matysim, kad ne, tada galima galvoti persvarstyti tuos sprendimus. Kol kas nėra įsigalioję sprendimai, reikia pažiūrėti, kokią jie duos naudą“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Švelninti alkoholio ribojimus dėl amžiaus siūlo liberalė Aušrinė Armonaitė, teikianti pataisą, kad 18-mečiai ir 19-mečiai galėtų įsigyti silpnųjų – iki 13 laipsnių – alkoholinių gėrimų. Šią pataisą liberalai planuoja ketvirtadienį pristatyti opozicinėje darbotvarkėje.

Anot liberalės, nustatytas amžiaus ribojimas yra neproporcingas ir „demonstruoja Seimo nepasitikėjimą pilnametystės sulaukusiais jaunuoliais“.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos iniciatyva Seimas sugriežtino įstatymus dėl alkoholio kontrolės. Vienas jų – draudimas alkoholinius gėrimus parduoti asmenims iki 20 metų.

Šiuo metu Lietuvoje alkoholį įsigyti ir vartoti gali pilnametystės sulaukę asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Ar ne paprasčiau tiesiog paskelbt pilnametystę nuo 21 metų amžiaus? Kad ne tik gerti, bet ir vairuoti, vesti, armijon eiti tik nuo tokio amžiaus būtų galima? Nes pagal "valstiečių" įvestą tvarką besituokiančius ir vestuvių proga pakėlusius po taurę šampano devyniolikmečius reikės bausti. Aišku, tokio amžiaus ankstoka tuoktis, bet tai kažkodėl nedraudžiama.

Julija apie alkoholinę tiesą.

Julija apie alkoholinę tiesą. portretas
Ir labai gerai, kad p. Veryga ir p. Karbauskis dar kiek prilaiko prasigeriančią liaudį.

Zigmas

Zigmas portretas
Pradžioje jaunimėliui 13 laips. paskui ir spirituotus 17 laips. Paskui ir 40 laips. Kas ten nustatys (gal iš kvapo?) kokius vaistines „trejas devynerias" gėrė. O paskui, žiūrėk, jau ir 16 metų per šiaudelį alkoholinį limonadą sriaubia.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių