Quantcast

Premjeras apie naują frakciją Seime: kvaila būtų tokius žmones atstumti

Premjeras Saulius Skvernelis sako, jog būtų kvaila atstumti „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją palikusius ir naują subūrusius parlamentarus, tačiau pripažįsta – svarbus motyvas kviestis juos į koaliciją buvo ir siekis užtikrinti aritmetinę daugumą.

„Seimo nariai, kurie šiandien įkūrė frakciją, nuosekliai beveik visi palaikė Vyriausybės programą, už ją balsavo 2016 metais, buvo koalicijoje. Jie neišėjo į opoziciją, atsirado nauja frakcija, kvaila būtų tokius žmones atstumti, pasakyti, kad nebendradarbiausime“, – ketvirtadienį transliuotai LRT laidai „Dienos tema“ sakė premjeras.

„Jeigu yra bendradarbiavimas be išankstinių sąlygų, tai yra Vyriausybė stabilumo vardan, ir aš privalau užtikrinti Vyriausybės veiklą, turėti daugumą, ir darau viską. Aritmetika irgi svarbu, balsų „už“ turi būti daugiau negu balsų „prieš“, ypač strateginiais klausimais“, – kalbėjo premjeras.

Klausiamas, ar naujai sukurtai daugiausiai „tvarkiečius“ palikusių Seimo narių frakcijai, pavadintai „Lietuvos gerovei“, gali atitekti ekonomikos ir inovacijų ministro portfelis, premjeras sakė „esąs linkęs kalbėtis“, tačiau pridūrė, kad „esama ir kitų pamąstymų dėl ministerijų“. Anot jo, minima ministerija gali būti jungiama su Energetikos.

„Aš linkęs kalbėtis (dėl ekonomikos ir inovacijų ministro posto – BNS), bet yra ir kitų pamąstymų dėl ministerijų, taip kad čia tikrai kol kas anksti. Man frakcija jokių pageidavimų nekėlė dėl postų, dar bus formalizuotos derybos, koaliciją vis dar sudaro keturios partijos“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Jis patvirtino, jog Inovacijų ir ekonomikos ministerija gali būti jungiama su Energetikos.

„Yra įvairiausių minčių, siūlymų, kažkada buvo energetikos, ekonomikos, ūkio ministerija viena. (...). Gali būti Energetikos, ekonomikos ir inovacijų ministerija, gal tai turėtų būti nuo kitos kadencijos, variantų yra įvairiausių, kol kas ministras (Virginijus Sinkevičius – BNS) yra dirbantis“, – sakė S. Skvernelis.

Seime ketvirtadienį daugiausiai „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją palikę politikai sudarė naują frakciją „Lietuvos gerovei“, jos vadovu tapo buvęs „tvarkiečių“ seniūnas Vytautas Kamblevičius.

Naujai frakcijai priklauso septyni nariai: frakciją „Tvarka ir teisingumas“ palikę V. Kamblevičius, Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava, Juozas Imbrasas, Kęstutis Bartkevičius, „socialdarbiečių“ frakciją palikęs Algirdas Butkevičius bei Rimas Andrikis, „tvarkiečius“ palikęs dar anksčiau.

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Remigijus Žemaitaitis taip liko be parlamentinės frakcijos.

Trečiadienį premjeras Saulius Skvernelis naująjį parlamentinį darinį „Lietuvos gerovei“ pakvietė prisidėti prie valdančiosios daugumos.

Valdančiąją koaliciją pagal liepą pasirašytą sutartį sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete  portretas
laukiam nesulaukiam kada skvernelis atsistatydins

JONAS

JONAS portretas
Skverneli apie kokius zmones kalbi tau gal ir gaila nes tai tavo chebra o tauta i tuos veikejus ziureti negali rado chebrantus valiukeviciute butkevicius sedejo ir alino lietuva Lietuvos gelbetojai vyt juos nuo lovio jau nezino kaip isisukti prie lovio tai kuria visokias nesamones visai lietuvai nereikalingas artistai

NU nu

NU nu portretas
toks tokius kviečia ant bealkocholinio alaus išpylti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių