Quantcast

Premjeras šią savaitę pristato atnaujintą Ministrų kabinetą

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis šią savaitę pateiks prezidentui Gitanui Nausėdai kandidatūras į atnaujintą Vyriausybę.

Po įgaliojimų grąžinimo šalies vadovas S. Skvernelį premjeru paskyrė liepos 24 dieną.

Nuo tada ministras pirmininkas turėjo 15 dienų sudaryti kabinetą ir pateikti jį prezidentui tvirtinti.

Dėl naujos daugumos sutarusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga žada pakeisti mažiausiai tris ministrus – vidaus reikalų, susisiekimo ir žemės ūkio.

Viešai įvardyta, kad į šias pozicijas siūlomi Lenkų rinkimų akcijos atstovai Jaroslavas Narkevičius, Vladislavas Kondratovičius bei „socialdarbietis“ Andrius Palionis.

Rengdamasis tvirtinti naują Vyriausybę, prezidentas praėjusią savaitę susitiko su A. Palioniu, sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga, socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu ir finansų ministru Viliumi Šapoka.

Nepaisant ankstesnių pažadų atsistatydinti po pralaimėtų prezidento rinkimų, S. Skvernelis ėmėsi formuoti atnaujintą Vyriausybę, ankstesnius savo pareiškimus pavadinęs emociniais.

Šalies vadovai šiuo metu taip pat sprendžia dėl teisinių niuansų, kaip bus atnaujinama Vyriausybė. Jeigu kabineto sudėtis bus patvirtinta mažiausiai su dviejų ministerijų vadovų pasikeitimais, Vyriausybė turės pasitikrinti pasitikėjimą Seime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach: "Nepaisant ankstesnių pažadų atsistatydinti po pralaimėtų prezidento rinkimų, S. Skvernelis ėmėsi formuoti atnaujintą Vyriausybę, ankstesnius savo pareiškimus pavadinęs emociniais" - negi atsiras tokių kvailių, sutiksiančių su tokia neadekvačia būtybe kartu dirbt?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių