Quantcast

Premjerė: derinamas U. von der Leyen vizitas Lietuvoje

Europos Komisijos (EK) pirmininkės Ursulos von der Leyen (Urzulos fon der Lajen) vizitą Lietuvoje, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Anot jos, tikėtina, kad vadinamojo „Naujos kartos Lietuvos“ plano, kurį šalis EK pateikė gegužės viduryje, pristatymas Komisijos pirmininkei vyks prie energetikos objekto.

„Europos Komisijos pirmininkės vizitas buvo pradėtas derinti praėjusią savaitę, kai aš buvau išvykusi į Latviją. Buvo derinamos vietos, kur galėtų įvykti pristatymas vadinamojo naujosios kartos plano“, – žurnalistams trečiadienį Gargžduose sakė I. Šimonytė.

„Nutarėme, kad tai turėtų būti energetikos projektas, nes sinchronizacija Lietuvai yra labai svarbi ir naujos kartos plane sinchronizacijos aspektui yra skiriama nemažai dėmesio“, – teigė Vyriausybės vadovė.

Anot jos, galutinė U. von der Leyen vizito Lietuvoje data dar nėra aiški.

„Labai tikiuosi, kad ji į Lietuvą atvyks tada, kai su ja galėsiu susitikti“, – sakė I. Šimonytė.

U. von der Leyen praėjusią savaitę lankėsi Lisabonoje ir Madride, kur pradėjo tvirtinti šalių pateiktus planus dėl finansavimo iš ES ekonomikos gaivinimo fondo.

Planuojama, kad EK pirmininkė apsilankys didžiojoje dalyje Europos Sąjungos valstybių narių.

Atsigavimo po pandemijos fondą yra patvirtinusios visos Europos Sąjungos narės, paskutinės gegužės pabaigoje tą padarė Austrija ir Lenkija.

Lietuvos Vyriausybė 2,2 mlrd. eurų vertės planą „Naujos kartos Lietuva“ EK pateikė gegužės 14 dieną.

Finansų ministerija nurodo, kad lėšos bus investuotos į žaliąją pertvarką, skaitmeninę transformaciją, sveikatą, socialinę apsaugą, mokslą ir inovacijas, švietimą, viešąjį valdymą. Žaliajai pertvarkai ir skaitmenizacijai skiriama atitinkamai 43 ir 33 proc. finansavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

analinis ekspresas

analinis ekspresas portretas
Šioje nuotraukoje europietiška šeima,tas su akiniais turbūt vyras.

Klpd.

Klpd. portretas
Nu neee..Man bus įdomu ko ji čia atlėks. Ir kaip ką su kuo kalbės. Taigi moteriška nedūra..Tik gaila kad visko neviešina. Ta prasme to ką norėtūsi žinot:D).Ypač norėtūsi žinot apie anūko elgesi:D) O gal Pavilioni ar Juknevičiene pastatys bendraut..:D) Laukiu su nekantrumu reikalų pradžios: (Kukurūzų pagraužt stebint toki kiną jau nusipirkau:D)

kavenskis

kavenskis portretas
galetu ir PASISKaiPINTI taip sutaupytu mokesciu moketoju pinigu. ekologijai(apie ka siais laikais populiaru zviegti) mazesni poveiki padaryti. gal zmones gerbt pradetu(nes dabar ismatu vietoj).....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių