Quantcast

Prezidentas apie išsiunčiamus Rusijos diplomatus: turime kalbėti veiksmų kalba

Lietuvos sprendimas solidarizuojantis su Čekija išsiųsti du rusų diplomatus yra veiksmų kalbos išraiška, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Turime kalbėti veiksmų kalba, tai vienintelė kalba, kuria dar galima pamėginti paveikti režimą, kuris juda ne glaudesnio bendradarbiavimo, o saviizoliacijos linkme“, – penktadienį žurnalistams Plateliuose sakė prezidentas.

Pasak jo, išsiųsdama diplomatinius atstovus Lietuva pademonstravo solidarumą su sąjungininkėmis ir „tai buvo logiškas sprendimas“.

„(Vertinant) tai, kas pastaruoju metu vyksta, kokie veiksmai yra iš Rusijos pusės, vien išreikšti gilų susirūpinimą tikrai nepakanka, nes juo labiau kita pusė to gilaus mūsų susirūpinimo dažniausiai nesupranta“, – sakė prezidentas.

Turime kalbėti veiksmų kalba, tai vienintelė kalba, kuria dar galima pamėginti paveikti režimą, kuris juda ne glaudesnio bendradarbiavimo, o saviizoliacijos linkme.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį pranešė, kad solidarizuodamasi su Čekija Lietuva išsiunčia du rusų diplomatus.

„Šiandien, balandžio 23 dieną, į Lietuvos Užsienio reikalų ministeriją iškviestas Rusijos Federacijos Lietuvoje atstovas, jam buvo įteikta nota, skelbianti du Rusijos Federacijos darbuotojus už veiklą, nesuderinamą su diplomatų statusu, nepageidaujamais asmenis Lietuvoje, nurodant jiems išvykti iš Lietuvos per septynias dienas“, – pranešė ministras.

Praėjusią savaitę Čekijos vyriausybė, remdamasi žvalgybos ataskaita, pranešė, kad Rusijos karinės žvalgybos agentūra GRU 2014 metais jos teritorijoje surengė du sprogdinimus, iš kurių vienas pražudė du žmones ir padarė reikšmingos materialinės žalos.

Dėl to Čekija iš šalies išsiuntė 18 rusų diplomatų, kuriuos laiko slaptais agentais, o ketvirtadienį pranešė, jog Prahą turės palikti dar 63 Rusijos ambasados darbuotojai, kad joje liktų dirbti tiek asmenų, kiek čekai turi darbuotojų ambasadoje Maskvoje.

Šios šalies Vyriausybė taip pat paprašė partnerių solidarumo – iš ES ir NATO valstybių sostinių išsiųsti dalį Rusijos atstovybėse dirbančių galimų agentų.

Solidarumą su Čekija jau parodė Slovakija, ji nusprendė išsiųsti tris rusų diplomatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Socialinė darbuotoja

Socialinė darbuotoja portretas
Paloti belieka Naisių tvartų vedėjams , kurie buvo prieš ES , NATO, savo mažąją AES .Ir jų parankiniams\pauodeginiams ;)

Veiksmų kalba t.y. - beždžioniavimas

Veiksmų kalba t.y. - beždžioniavimas portretas
Europos sąjungoje yra labai daug Amerikos smulkučių kiemsargiukų, kuriems reikia tik ženklą duoti...Ir...iš visų kampų au,au,au,au...ir...atgal būdon iki sekančio karto...

ŠIAP...

ŠIAP... portretas
Lietuvai naudos visuomet buvo daugiau, kai valdžia ne kalba. o kukliai patyli...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių