Quantcast

Prezidentas aplankė Lietuvoje dislokuotus portugalų karius

  • Teksto dydis:

Portugalijos prezidentas Marcelo Rebelo de Sousa (Marselas Rebelas de Soza), lydimas Lietuvos ir Portugalijos gynybos ministrų ir kariuomenės vadų, susitiko su Portugalijos rotacinių pajėgų kariais, dislokuotais Tauragėje.

„Lietuvoje pratybų laikotarpiui jau trečią kartą dislokuojami Portugalijos kariai ir Portugalijos prisidėjimas prie kitų NATO iniciatyvų stiprinti saugumą Lietuvoje tik patvirtina, jog mūsų Aljanso sąjungininkai vienodai supranta grėsmes ir įsipareigojimą kolektyvinei gynybai“, – Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai cituojamas ministras Raimundas Karoblis.

Lietuvoje nuo šių metų gegužės keturių mėnesių laikotarpiui bendroms pratyboms su Lietuvos kariais dislokuoti apie 100 Portugalijos rotacinių pajėgų karių su savo kovine technika. Portugalijos karių kontingentas įsikūręs Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotajame pėstininkų batalione Tauragėje ir kartu su bataliono kariais dalyvauja Lietuvoje rengiamose nacionalinėse ir tarptautinėse pratybose.

Portugalija taip pat jau tris kartus siuntė savo Karinių oro pajėgų kontingentus į NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse, du šios šalies kariai prisideda prie NATO pajėgų integravimo vieneto veiklos ir užduočių Lietuvoje.

Prieš apsilankymą Tauragėje, Portugalijos prezidentas Kauno įgulos karininkų ramovėje susitiko su prezidente Dalia Grybauskaite. Šiame susitikime buvo pabrėžiamas Portugalijos dėmesys Baltijos šalims bei kalbama apie bendrus saugumo iššūkius, su kuriais susiduria abi NATO šalys, aptartos energetinio saugumo temos.

Nuo 2014 metų pavasario stiprinant NATO sutartas atgrasymo priemones Baltijos regione Lietuvoje yra dislokuojami rotuojamos JAV sausumos pajėgų kuopos kariai, taip pat po kelis mėnesius mūsų šalyje treniravosi Belgijos, Čekijos, Danijos, Lenkijos, Liuksemburgo, Portugalijos, Vengrijos ir Vokietijos karių kuopos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių