Quantcast

Prezidentas į darbą atėjo pėsčiomis: kortežas paleido pusiaukelėje nuo namų

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ankstų penktadienio rytą į darbą atėjo pėsčiomis. Plačiau – LNK reportaže.

Prasideda paties prezidento trečią kartą iniciuojamas nacionalinis judumo iššūkis. Žmonės raginami palikti automobilius, į darbą keliauti pėsčiomis, dviračiais ar viešuoju transportu.

„Į darbą kasdien arba einu, arba važiuoju dviračiu. Tai man normalus dalykas“, – sakė vilnietis.

„Labai dažnai renkamės dviratį. Tai netgi pagreitina susisiekimą per kamščius“, – teigė vyras.

„Nacionalinis judumo iššūkis yra vykdomas jau trečius metus. Pernai buvo įtraukti net 100 tūkst. žmonių. Galima eiti už savo miestą, miestelį“, – sakė programėlės kūrėja Vlada Musvydaitė-Vilčiauskė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Nenoriu prisižadėti, kadangi kartais tikrai nesu savo laiko šeimininkas. Tačiau tikrai stengiuosi judėti, kai tik turiu laisvesnę minutę. Ne paslaptis, kad seniai esu pamilęs dviratį“, – kalbėjo prezidentas G. Nausėda.

Tyrimas rodo, kad lietuvius pakeisti transportą labiausiai motyvuoja ne įžymūs žmonės, o neigiami pavyzdžiai. Žmonės atsisako tam tikrų transporto priemonių, pamatę avarijas arba supratę, kad jiems tai per brangu.

„Tradicinis lietuvio archetipas tiki ne pavyzdžiais, ne ambasadoriais, o statistika“, – kalbėjo mobilumo ekspertė Kristina Gaučė.

O ir žinomų žmonių pavyzdžiai turėtų būti nuoširdūs.

„Dėl ėjimo pėsčiomis dar tikrai turiu neišnaudotų rezervų“, – sakė prezidentas.

Maršrutas nuo prezidento namų iki prezidentūros – maždaug 7 km. Pėsčiomis G. Nausėda ėjo mažesnę dalį.

„Tikimės, kad nueisime labai daug žingsnių, prisidėsime prie žalios Lietuvos puoselėjimo ir pasirūpinsime savo sveikata“, – teigė G. Nausėda.

Dėl prezidento kelionės pėsčiomis, dieną be automobilių – automobilių tik padaugėjo. Prezidentą pusiaukelėje paleidęs kortežas nuvažiavo įprastu, kasdieniu maršrutu. Į Senamiestį atvyko papildomų apsaugos automobilių.

Transporto spūsčių priežastys kartais būna ir nesusijusios su transportu, bet su švietimu. Šeimos miestuose vaikus leidžia ne į artimiausią darželį ar mokyklą.

Vieni patenkinti viešuoju transportu, kitiems – greičiau automobiliu.

„Jei važiuoju autobusu, galiu atsipalaiduoti, skaityti knygas“, – sakė vilnietis.

Lietuvoje automobilių nemažėja. Gyventojų šalyje mažiau nei 3 mln., o automobilių – 1,7 mln.



NAUJAUSI KOMENTARAI

elena

elena portretas
prezidentas Stulginskis gyveno zaliakalnyje ir kiekviena ryta eidavo i darba pesciomis o prezidentura buvo senamiestyje ir nereikejo jokios apsaugos visada su lazdziuke kaip tais laikais buvo madinga nors is tikruju jam jos nereikejo o siaip visi seimo nariai turetu vazineti savo transportu kaip visi zmones o ne tratinti mokesciu moketoju pinigus darbininkams niekas neapmoka uz kelione taip iseina kad jeigu dirbi tai darbdavys turetu apmoketi bent uz benzina

Tiek

Tiek portretas
Bankomatas tiek senis Liandzbergas apsistate apsauginiais nors kam čia ateis i galva anuos nutrėkšt? Nebent Putinui katram jie sutartu zadaniju neivykdė:D Manot be reikao iškišo i eteri Nausėdos stojimo i komunistus pareiškima? Ogi nesulaukė rezultatu tai parodė ka gal aną puikia paskandint :D:D Dabar žiurėkit ka jau Gitans per ateinančius rinkėmus konservatoriu neatstovautu - kuomet pasitaisė tai Putinas savo diversantams Lietuvoje davė kitokia komanda

to kodėl..

to kodėl.. portretas
jūs naivus ar iš tikro nesuprantate kur gyvenate? Jau užmiršot Respubliką kuri vos ismakalavo neužsidarius? O rusų kanalų uždraudimą? (lygtai Lietuvoj mes žiūrėdami tuos kanalus visi eisim už Putiną kariaut:D) Visai dabartinei žiniasklaidai duotas griežtas nurodymas ribot nepageidaujamas gaidynui konservynui žinias ir naujienas. Tik papai lapai ir mūsų valdžiukų darbo propagavimas. Ir tai tik toks koks leidžiamas...Vos ne KimCenUno režimas tik galvų nekapoja:D:D
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių