Quantcast

Prezidentas su kariuomenės ir VSAT vadais aptars sienos apsaugą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį su Lietuvos kariuomenės vadu Valdemaru Rupšiu ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadu Rustamu Liubajevu aptars sienos apsaugą, reaguojant į „Wagner“ samdinių buvimą Baltarusijoje.

„Prezidentas aptars tarnybų sąveiką vykdant valstybės sienos apsaugą, reagavimo į galimas grėsmes planus, tarptautinį veiksmų koordinavimą“, – sakoma prezidento atstovo spaudai Rido Jasiulionio BNS perduotame komentare.

Praėjusią savaitę viešėdamas Lenkijoje Suvalkų krašte prezidentas G. Nausėda teigė, kad Vilnius, Varšuva ir Ryga turi būti pasiruošusios kartu uždaryti sieną su Baltarusija, jei dėl šioje šalyje esančių „Wagner“ samdinių pablogėtų saugumo situacija.

Lietuvos ir Lenkijos vadovai taip pat nurodė, kad Baltarusijoje šiuo metu yra apie 4 tūkst. „Wagner“ samdinių, dalis jų – arti Lietuvos ir Lenkijos sienų.

Vidaus reikalų ministerija praėjusią savaitę patvirtino, kad reaguojant į „Wagner“ grupuotės samdinių persikėlimą į Baltarusiją Lietuva planuoja uždaryti du iš šešių pasienio kontrolės punktų su šia kaimyne.

Svarstoma uždaryti Šumsko ir Tverečiaus pasienio kontrolės punktus. Sprendimą dėl to turės priimti Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai va taip

Tai va taip portretas
Api@piso Taivanis su investicijomis.Durniu ir baznycioje musa Ka dabar pasakysi anukui? Vel nieko?

Klpd.

Klpd. portretas
ne apie sienos apsaugą, kuri seniai turėjo būt sutvarkyta, reikia pliurpti, o visų pirma apie strateginių objektų apsaugą.Tiesa, mūsų strateginiai objektai beveik visi pasimti priVatnykų (..už kurių nugaros stovi velniai žino kas..) bet kas būtų jeigu pvz. į vandentiekį kas įmestų tam tikrą chemiją? O į kanalizaciją - bombikę? O jeigu vienu bumsiku:D) išsprogdytų elektros tiekimą?Jei nebus elektros kaip bendrausim ir atsiskaitinėsim su PC ir bankais kur guli visų mūsų pinigai?Taip kad Bankomatas, "dawai" organizuok normalią šalies apsaugą nuo diversantų, o ne ,,pilstyk iš tuščio į kiaurą". Manau, kad kokių 5 ,,wagnerių" grupelės mums pilnai užtektų kad turėtume ilgą ir blogą daug kainuojantį ,,malonumą" Lietuvoje ;D)

kliedesiai

kliedesiai portretas
kuo jūs apsaugosit tą sieną-keli muitininkai prieš 40000 Vagner patyrusių kovotojų
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių