Quantcast

Prezidentas su Turkijos vadovu aptarė situaciją rytiniame NATO flange

NATO viršūnių susitikimo išvakarėse Briuselyje Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Turkijos vadovu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu), su kuriuo aptarė Baltijos ir Juodosios jūrų saugumo ir gynybos klausimus.

Kaip pranešė Prezidentūra, G. Nausėda atkreipė Turkijos lyderio dėmesį į besikeičiančią geopolitinę situaciją rytiniame Aljanso flange, Rusijos ir Baltarusijos režimų nenuspėjamumą, papildomas grėsmes, kylančias euroatlantinės erdvės saugumui.

Pasak šalies vadovo, Rusija veikia tiek Baltijos, tiek Juodosios jūrų regionuose, todėl sąjungininkų tarpusavio koordinavimasis yra būtinas.

„2019 metais pasiektas susitarimas su Turkija lėmė NATO gynybos planų atnaujinimą Baltijos valstybėms ir Lenkijai. Tai buvo svarbus žingsnis, užtikrinęs ne tik Baltijos jūros regiono, bet ir viso Aljanso saugumą. Dabar turime žengti dar vieną žingsnį ir reaguoti į greitai besikeičiančią situaciją rytiniame NATO flange. Lietuva pasisako už NATO atgrasymo ir gynybos priemonių stiprinimą“, – sakė G. Nausėda.

Prezidentas G. Nausėda pirmadienį Briuselyje dalyvaus NATO viršūnių susitikime, kur kels regioninio saugumo klausimus, tvyrant įtampai tarp Vakarų ir Rusijos bei Baltarusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių