Quantcast

Prezidentė padėkojo ambasadoriams už jų šalių paramą Lietuvai

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigianti prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį atsisveikino su Lietuvai akredituotais Europos Sąjungos šalių, taip pat Norvegijos, Turkijos, Ukrainos, Gruzijos ir Moldovos ambasadoriais.

Šalies vadovė padėkojo ambasadoriams už bendradarbiavimą, jų valstybių paramą Lietuvos interesams, palaikymą siekiant tikslų Europos Sąjungoje, stiprinant bendrą atsaką iš išorės kylančioms hibridinėms grėsmėms bei aktyvų dalyvavimą socialinėje kampanijoje „Už saugią Lietuvą“.

Susitikime taip pat aptarti praėjusią savaitę Briuselyje įvykusios Europos Vadovų Tarybos (EVT) rezultatai, kalbėta kitais aktualiais ES klausimais, pranešė Prezidentūra.

Prezidentė pabrėžė, jog užsitęsęs ES institucijų vadovų skyrimo procesas gali apsunkinti svarbių ES sprendimų priėmimą ir komplikuoti Europos Komisijos darbą. Anot pranešimo, tai ypač jautru, kai laukia ilgos ir sudėtingos derybos dėl naujojo 2021–2027 metų ES biudžeto, sprendžiant „Brexit‘o“, klimato kaitos bei kitus klausimus.

Aptariant ES išorės santykius, susitikime pabrėžta, kad ES lyderiai bendru sutarimu pratęsė ekonomines sankcijas Rusijai.

Susitikime taip pat akcentuota, jog Lietuva tvirtai palaikė ir palaiko Ukrainos, Gruzijos ir Moldovos euroatlantinės integracijos siekius. Prezidentė padėkojo šių šalių ambasadoriams už bendradarbiavimą perduodant Lietuvos europinę patirtį ir ES vertybes jų šalių žmonėms.

Valstybės vadovė taip pat pabrėžė, jog pastaroji EVT turi istorinę reikšmę Lietuvai. Jos paraštėse Lietuva, Latvija, Estija, Lenkija ir Europos Komisiją pasirašė politines gaires dėl Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais.

Šalies vadovė su ES ambasadoriais paprastai susitikdavo kas pusę metų. Trečiadienį vyko paskutinis tokio formato susitikimas.

D. Grybauskaitės kadencija baigsis liepos 12 dieną. Ją prezidento pareigose pakeis gegužę išrinktas Gitanas Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas

viskas portretas
del cinisko nostalgisko ivaizdzio kur tie A biurokratai skirsto europos zmoniu pinigus kur nori ir dar dali pasidalina tarpusavy tai ir dekoja 1 kitam nes mes ju nematom...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių