Quantcast

Prezidento patarėjas apie urėdijų skaidymą: tai būtų didelis žingsnis atgal

Urėdijų skaidymas būtų didelis žingsnis atgal, teigia prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis.

„Prezidentas išsakė, jog jo nuomone, skaidymas, kai jau dabar buvo žengtas labai svarbus žingsnis ir Lietuvai tikrai reikalingas apie tai, kad būtų centralizuotas miškų valdymas, kad nebūtų tikslinga dabar skaidyti ir skaidymo iniciatyva būtų didelis žingsnis atgal“, – po susitikimo su Seimo opozicijos lyderiais sakė P. Mačiulis.

Prezidentūros Vidaus politikos grupės vadovas teigia, kad prezidentui ramybės neduoda klausimai dėl Generalinės miškų urėdijos  skaidrumo, viešumo ir vadovybės.

„Išgirdome įvairias frakcijų lyderių nuomones apie tai, kad galbūt pati valdymo forma ir yra teisinga, tačiau kelia nerimą skaidrumo, viešumo klausimai ir visa tai, kas vyksta su šitos įmonės vadovybe, jie neramina taip pat ir prezidentą“, – teigė G. Nausėdos patarėjas.

„Nenoriu užbėgti įvykiams už akių, kol nėra pateikta visa informacija ir neturime visų atsakymų, tai tiesiog stebime ir reaguosime į tai, kas vyksta šitoje įmonėje“, – pridūrė jis.

Srityje yra milžiniškos problemos. Mūsų žiniomis, vyriausiojo urėdo postas derinamas medžioklėje.

Grįžti prie buvusios urėdijų veiklos, numatant, kad jų skaičių nustatytų Vyriausybė, o urėdija valdytų 25-55 tūkst. hektarų valstybinių miškų siūlo Seimo socialdemokratai Algimantas Salamakinas ir Linas Balsys, konservatorius Jurgis Razma ir „valstietis“ Kęstutis Bacvinka.

Pasak konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio, prieš dvejus metus priimta Miškų valdymo reforma neužtikrino skaidrumo.

„Srityje yra milžiniškos problemos. Mūsų žiniomis, vyriausiojo urėdo postas derinamas medžioklėje. Pati mintis, kodėl reikėjo palaikyti tą reformą, tai siekiant užtikrinti skaidrumą, bet dabar tas skaidrumas nėra užtikrintas“, – po susitikimo su prezidentu sakė konservatorių lyderis.

Miškų įstatymo pataisas dėl urėdijų skaidymo dar turi svarstyti Seimo Aplinkos apsaugos komitetas.

Opozicinių socialdemokratų lyderis Julius Sabatauskas teigė, kad pataisos turi būti priimtos iki gruodžio.

„Pataisos turi būti priimtos iki gruodžio mėnesio. Iki šiol Aplinkos komitetas nėra apsisprendęs“, – sakė J. Sabatauskas.

Seimą iš naujo pradėti urėdijų reformą įteisinančio Miškų įstatymo priėmimo procedūrą įpareigojo Konstitucinis Teismas (KT), nutaręs, kad anksčiau įstatymo priėmimui nepagrįstai buvo pritaikyta skubos tvarka.

Seimui pateiktos svarstyti Teisės ir teisėtvarkos komiteto parengtos Miškų įstatymo pataisos, kurios iš esmės nesiskiria nuo ankstesnio teisės akto – projekte išdėstomos jau galiojančios nuostatos.

Vieninteliu siūlomu pakeitimu, atsižvelgiant į KT išaiškinimą ir faktinę situaciją, formuluotė „miškų urėdija (urėdijos)“ keičiama į „miškų urėdija“. Jokių pokyčių urėdijų ūkio reglamentavime toks pakeitimas nelemia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Kodėl buvo panaikintos urėdijos , OGI TODĖL , KAD NEKONTROLIUOJAMAI GALĖTŲ VYKDYTI PLYNUS KIRTIMUS TOKIAIS DIDELIAIS MASTAIS , IR TAI MATOSI AKIVAIZDŽIAI

Na, bet kodel

Na, bet kodel portretas
Vis dar neparaso apie jo seimos versla? Su medziais tai nesusije, bet su vaikais. Visi keiksnoja A.Landsbergiene. sita gal pagirtu?....

bnmn

bnmn portretas
projektas "atiduok miskus ikea'jai" baigesi, tai jau nesvarbu ar vel skaidys uredijas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių