Quantcast

Prezidentūra: D. Grybauskaitė nedavė jokių pažadų S. Skverneliui

Prezidentūra atsakė į premjero Sauliaus Skvernelio priekaištus, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė, pasak jo, nepritarė jau suderintai Irmos Gudžiūnitės kandidatūrai į aplinkos ministres.

Prezidentūros atsiųstame komentare teigiama, kad prezidentė nedavė jokių pažadų, jog I. Gudžiūnitės kandidatūrai bus pritarta. Prezidentūra pabrėžia, kad D. Grybauskaitės sprendimą lėmė tai, kad susitikime I. Gudžiūnitė nepademonstravo vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių.

Prezidentūra akcentuoja, kad, priešingai nei sako S. Skvernelis, ministrų skyrimo tvarka nebuvo sulaužyta.

„Nusistovėjusi kandidatų į ministrus derinimo tvarka buvo tokia:

1. Ministras pirmininkas neformaliai pasiūlo kandidato pavardę.

2. Neturint neigiamų indikacijų apie kandidato asmenį, premjerui pranešama, kad gali būti daromas formalus teikimas.

3. Gavus premjero formalų teikimą, kandidatūra tikrinama teisėsaugos institucijų įstatymų nustatyta tvarka.

Taip baigiasi pirmasis patikros etapas. Jeigu teisėsauga pastabų neturi, kandidatas į ministrus kviečiamas susitikti su prezidente. Tik po susitikimo su kandidatu prezidentė priima galutinį sprendimą, kaip tai numato Konstitucija“, - rašoma atsiųstame komentare.

Prezidentūra pažymi, kad jokio išankstinio pažado skirti I. Gudžiūnaitę ministre nebuvo.

„Iki susitikimo su kandidate jokių pažadų, kad ji yra iš anksto tinkama, nebuvo ir negalėjo būti.

Prezidentės apsisprendimą nulėmė tai, kad kandidatė neturi reikiamos dalykinės patirties ir susitikime nepademonstravo vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių ir kompetencijos“, - Eltai atsiųstame pranešime teigia prezidentūra.

ELTA primena, kad trečiadienį prezidentė D. Grybauskaitė atmetė premjero S. Skvernelio siūlomą socialdarbietės I. Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres. Pabrėžusi, kad Aplinkos ministerijai tenka labai platus atsakomybių spektras, prezidentė pakvietė premjerą šiam sudėtingam sektoriui ieškoti visapusiškos patirties turinčio kandidato.

Premjeras S. Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis į prezidentės sprendimą sureagavo itin aštriai. Jie tvirtino, kad daugiau kandidatų į Aplinkos ministerijos vadovo postą nebeteiks.

S. Skvernelis kaltino D. Grybauskaitę, kad ši, jo teigimu, eilinį kartą parodė ne tik savo požiūrį į jo vadovaujamą Vyriausybę, tačiau ir norą destabilizuoti Vyriausybės darbą apskritai. Galiausiai, pasak premjero, jo siūlomą kandidatę į aplinkos ministres atmetusi D. Grybauskaitė yra kalta, kad Prezidentūros ir Vyriausybės santykiai primena „šaltąjį karą“, kad šalies vadovė įsitraukė į prezidentinę rinkimų kampaniją ir kad apskritai Vyriausybėje nebus moterų ministrių.

Ketvirtadienį premjeras pareiškė, kad jo asmeninis pasitikėjimas prezidente krito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SS

SS portretas
Mužikų parcija meluoja, kad Grybauskaitė davė išanmstinį oažą skirti ją ministre, nors buvo jos dar net nemačius. Kas taup daro, nu nebent kai kolūkio pirmininkas agronkmui ar vietiniam mentui nurodo, iš anksto kokia turės būti jų nuomonė. Pavėlavo mužikai su tokiu melu apie 30 metelių ir ne toj valstybėj dabar meluoja. Kas patikės...

kauniečiai

kauniečiai portretas
Mes pasitikime S. Skverneliu, jis sąžiningas, jis teisininkas.

xser

xser  portretas
Kaip galima pritarti ruskio nupirkto idiotui
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių