Quantcast

Prezidentūra nemano, kad A. Veryga diskriminuoja senjorus

Prezidentūra teigia nemananti, kad sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, dažnai pabrėžiantis rekomendaciją vyresnio amžiaus gyventojams nesilankyti ten, kur žmonės būriuojasi, diskriminuoja Lietuvos senjorus.

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiojo patarėjo Simono Krėpštos teigimu, akivaizdu, kad A. Veryga tiesiog siekia apsaugoti gyventojus, o nesusipratimus kelia nekokybiška komunikacija ir painiai surašytos karantino taisyklės.

„Akivaizdu, kad operacijų vadovo tikslas yra ne diskriminuoti, bet apsaugoti didesnės rizikos asmenis. Taip pat akivaizdu, kad tam tikra komunikacija ar painios taisyklės ne visų asmenų yra suprantamos. Tarp jų ir verslininkų, kurie neteisingai interpretuoja taisykles“, – „Žinių radijui“ teigė S. Krėpšta, komentuodamas pastaruoju metu viešojoje erdvėje keliamus klausimus, ar nuolatinė Sveikatos apsaugos ministerijos komunikacija apie būtinybę vyresnio amžiaus žmonėms ypač laikytis kai kurių ribojimų ir rekomendacijų jų nediskriminuoja.

Akivaizdu, kad operacijų vadovo tikslas yra ne diskriminuoti, bet apsaugoti didesnės rizikos asmenis.

Patarėjo manymu, tam, kad saugumui užtikrinti priimtos taisyklės nevirstų diskriminavimo įrankiu, būtinas tikslesnis atsakingų institucijų darbas.

„Reikėtų didesnio aiškumo pačioms taisyklėms ir aiškesnės komunikacijos, kaip tas rizikas suvaldyti ir nepaversti jų diskriminavimu. Tai nepateisinama nei teisiniu, nei moraliniu požiūriu“, – teigė S. Krėpšta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PREZIDENTŪRA

PREZIDENTŪRA portretas
mano, kad jau visi čia gyvena "gerovės valstybėje"

Danguolė

Danguolė portretas
Aš tai net nekreipiu dėmesį,kokia čia diskriminacija nesusidūriau dar, yra didesnių problemų ,susijusių su virusu ypač korupsija, kur pasinaudojama net ir šioje situacijoje, kaip išaiškėjo.

Ilona

Ilona portretas
Teisingai masto Veryga. 60 čiai yra rizikos grupėje. Ne veltui yra išankstinė pensija.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių