Quantcast

Prezidentūra: Vakarų valstybių atsparumas propagandai privalo būti didesnis

Prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys atkreipia dėmesį, kad Kremliaus propaganda dėl Kaliningrado tranzito klausimo prasiskverbė į Vakarų valstybes.

Anot jo, pagrindiniuose šalių partnerių leidiniuose teigiama esą nacionalinės valdžios sprendimas riboti Kaliningrado tranzitą sukūrė papildomą įtampos židinį ir Lietuva ketina sukelti karą, todėl, pabrėžia jis, būtina kalbėtis dėl šalių didesnio atsparumo propagandinėms naujienoms.

„Peržiūrėjus leidinių antraštes, ne tik tų, kurie visą laiką turi radikalesnę nuomonę, bet ir pagrindinių leidinių, tai jos Lietuvai ne visą laiką buvo parankios. Ir čia ne tai, kad parankumas ar neparankumas turėtų būti valstybei, bet jos buvo faktiškai klaidingos ir formuojama nuomonė remiantis klaidinga informacija“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė K. Budrys.

Prezidento patarėjas pažymėjo, kad tai – vienas iš Rusijos pasiektų tikslų. Anot jo, apie siekį užkardyti propagandos sklaidą ketinama kalbėtis su šalimis partnerėmis, mat, pažymi jis, valstybės privalo būti atsparesnės klaidingai informacijai.

„Tai čia tikrai galėtumėme užskaityti kaip vieną iš pasiektų rezultatų iš Rusijos propagandos pusės, bet tai tikrai bus priežastis ne kartą grįžti prie šios temos kalbantis su partneriais, nes pas juos turėtų būti bendras atsparumas tikrai didesnis“, – teigė K. Budrys.

Tai to buvo apstu, jau nekalbu apie tai, kad ketiname sukelti karą. Tai, kas buvo Rusijos žiniasklaidoje, tai buvo ir Vakaruose.

Anot šalies vadovo patarėjo, Vakarų valstybėse apstu klaidingos informacijos dėl Kaliningrado tranzito.

„O tokios klišės pasigautos, ką aš turiu omenyje, kaip kad Lietuva blokuoja Kaliningrado tranzitą, blokuoja visų prekių patekimą į Kaliningradą, kad kuria problemas, papildomą įtampos židinį ir viskas buvo gerai, kol nacionalinė valdžia nepriėmė kažkokių ribojančių Kaliningrado gyvenimą sprendimą. Tai to buvo apstu, jau nekalbu apie tai, kad ketiname sukelti karą. Tai, kas buvo Rusijos žiniasklaidoje, tai buvo ir Vakaruose“, – atkreipė dėmesį K. Budrys.

Vis tik, K. Budrys pažymi, kad Lietuvoje visuomenė turi pakankamai kritiškumo ir propaganda nėra tokia efektyvi.

„Lietuvoje aš nemanau, kad ji yra tokia efektyvi, nes pakankamai turime ir kritiškumo, ir alternatyvios informacijos, kur galime ją pasitikrinti. Plius esame įpratę žiūrėti iš esmės skeptiškai į viską, kas atkeliauja iš anos sienos pusės“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nereikia

nereikia portretas
O kodel niekas neraso kad JAV generolas pasiule ismesti Lietuva is NATO???

butent ... visa propogandiny vakaru ir lietuvos

butent ... visa propogandiny vakaru ir lietuvos  portretas
ypac is Briuselio sklinsdanty MELA --reikia tikrint ir pertikrint atsirenkant PELUS NUO GRUDU....tuomet ir gauni TIESA kuri beveik visados 99% atitinka Rusijos spaudos ir TV skleidziama faktine tiesa .... todel vakarai visomis jegomis blouoja rusijos TV, saudos, Ziniasklaidos ir zurnalistine Tiesa , kad vakaru skleidziamas MELAS atrodytu ytikinamesnis....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių