Quantcast

R. Budbergytė ir A. Sysas sveikina G. Palucko sprendimą atsistatydinti

Socialdemokratų atstovai Seime Rasa Budbergytė ir Algirdas Sysas sveikina partijos pirmininko Gintauto Palucko atsistatydinimą iš pareigų.

Anot G. Palucko pavaduotojos R. Budbergytės, tai tinkamas ir teisingas žingsnis.

„Aš sakyčiau, kad jo žingsnis tinkamas ir vietoje. Man tiesiog gaila, kad jis taip daro – labai juo tikėjau ir tikiu kaip žmogumi, partijos pirmininku, kuris siekė to atsinaujinimo“, – BNS penktadienį sakė R. Budbergytė.

„Labai apmaudu, bet žingsnį reikia vertinti kaip teisingą“, – pridūrė ji.

Apie pasitraukimą iš pareigų partijos tarybai G. Paluckas pranešė penktadienį.

Jis tokį sprendimą priėmė sulaukęs partijos tarybos Seimo rinkimų rezultatų vertinimo. Taryba juos įvertino kaip blogus, centrinio rinkimų štabo darbą – nepatenkinamai, o pačio pirmininko veiklą – kaip nepateisinusią lūkesčių.

Už tokį nutarimą balsavo 116 tarybos narių, švelnesnį variantą palaikė 62 socialdemokratai.

„Jis labai ilgai galvojo“

Socialdemokratų partijos frakcijos Seime seniūnas A. Sysas sakė, kad G. Paluckas sprendimą galėjo priimti ir anksčiau.

„Tą raginau daryti pirmomis dienomis po rinkimų, jis labai ilgai galvojo“, – BNS teigė A. Sysas.

Pasak jo, G. Paluckas nepadarė ir dar vieno darbo – nepaskyrė pirmojo pavaduotojo.

„Čia pirmininko nepadarytas darbas (...) Jeigu būtų paskirtas, tai nebūtų problemos, pavaduotojas iškart galėtų perimti vadovavimą“, – kalbėjo socialdemokratas.

Jis teigė manantis, kad kitą savaitę bus išspręstas laikinojo partijos vadovo klausimas.

Pernai spalį Seimo rinkimuose socialdemokratai liko ketvirti, surinkę 9,25 proc. rinkėjų balsų. Jie laimėjo aštuonis mandatus daugiamandėje apygardoje ir dar penkis vienmandatėse apygardose.

G. Paluckas Lietuvos socialdemokratų partijai vadovauja nuo 2017-ųjų gegužės.

Trečiadienį nuotoliniu būdu posėdžiavusi Socialdemokratų partijos taryba taip pat paankstino partijos pirmininko rinkimų datą. Nutarta juos rengti balandžio 22–25 dienomis, anksčiau skelbta, kad jie numatomi gegužės 6–9 dienomis.

Socialdemokratų partija yra didžiausia Lietuvoje, ji turi 16,7 tūkst. narių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balamutas

Balamutas portretas
Seni komunistai, tie kurie prisimetę esą socialdemokratai, pasipiktinę Palucko nukrypimu į socialdemokratiją, į nutolimą nuo Lenino Stalino nubrėžto kurso. Būkim biedni bet teisingi. Šiaip gan juokinga, kad į pirmininko postą dažniausiai pretenduoja akušeriai. Kas bendro tarp genitalijų ir socialdemokratijos?

Gal ir gerai,kad p.Paluckas atsistatydina,

Gal ir gerai,kad p.Paluckas atsistatydina, portretas
rinkimai buvo ne tokie sekmingi kaip galvota,gal ir jo kaltes daug,taciau jis jaunas,karstas,daug ko nesuvoke,vyresniuju ,matyt neklause,bet jis negalejo elgtis taip kaip Laisves partija,zadet,leist viska,kas butu palaikes geju santuokas is vyresniu socdemu ir t.t priezasciu yra ir kitokiu,matyt galvojo,kad is inercijos ir senu simpatiju zmones balsuos uz.bet pries tai gi buvo socdemu partijos suardymas ir 2 darinius,kas reiske nesantaika,barnius ir zmoniu nrpasitikejima,Su laiku socdemai atgaus prarastas pozicijas.Pasikeis vadovybe,idomu,kas atnaujins partija,sunku bus.Taciau visai nekorektiska,savo baltinius skalbti pries visa Lietuva,o kam?ar noreta pazemint Palucka ar visa partija ,o teisuoliu atviri ,laiskai,p.Syso komentaras, kam ,juk buvo galima su juo pakalbet labai tiesiai ir atvirai,gal jis nesuprato,bet dabar isejo dar blogiau,kaip kokiu pupyciu 5 os suzadetuves ir skyrybos,kalbu daug,naudos nera.Nereiketu tokiu prastu sou.

Anonimas

Anonimas portretas
Sysui ne laikas i pensija?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių