Quantcast

R. Karbauskis Antikorupcijos komisijos vadovo posto opozicijai nebeatiduos?

Seimo antikorupcijos komisijos vadovų pasitraukus liberalui Vitalijui Gailiui, valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis abejoja, ar opozicijai liks šios pareigos.

„Aš nesu tuo tikras“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis tvirtino nematąs, kas galėtų vadovauti šiai komisijai jos nekompromituodamas.

„Nagrinėjant situaciją dabar, Liberalų sąjūdžio atstovai, mes ne sykį tą klausimą kėlėme, negalėtų būti Antikorupcijos komisijos vadovai, nes tai partija, kuri teisiama dėl korupcijos“, – teigė R. Karbauskis.

„Šnekant apie konservatorių partiją, jų atstovai yra toje pačioje byloje. Ne teisiamųjų statuse, bet visi žinome situaciją, kad jų veika nelabai kuo skiriasi nuo Liberalų sąjūdžio veikos“, – pridūrė jis.

Politikas paaiškino turįs galvoje buvusius konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio susitikimus su koncerno „MG Baltic“ vadovais.

Pasak R. Karbauskio, Antikorupcijos komisijos vadovo pareigas perėmus liberalui ar konservatoriui, kiltų grėsmė, kad ji būtų panaudota darant spaudimą teismui.

„Mums tai kelia didelį susirūpinimą. Kelia susirūpinimą dėl to, kad Antikorupcijos komisija nepradėtų daryti įtakos savo priemonėmis tam procesui, kuris dabar vyksta teisme“, – pareiškė jis.

Iki šiol nuo kadencijos pradžios Seimo Antikorupcijos komisijai vadovavo liberalas V. Gailius.

„Ponui V. Gailiui mes tokių pretenzijų neturėjome. Tiesiog pats vadovavimas žmogaus, kuris buvo Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas, kėlė mums klausimą, bet žiūrint į pačią asmenybę, jis tose istorijose nebuvo minimas“, – aiškino R. Karbauskis.

Tuo metu Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis įsitikinęs, kad minėtos pareigos turėtų likti opozicijos atstovui.

Paklaustas, ar realu, kad opozicijos atstovas vadovaus Antikorupcijos komisijai, parlamento pirmininkas sakė: „Realu realu, apie tą galvojame“.

V. Gailius iš Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų pasitraukė ketvirtadienį. Jis išrinktas Joniškio metu, kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje atsisakys Seimo nario mandato.

V. Pranckietis tvirtino laukiąs opozicijos siūlymo dėl naujos pirmininko kandidatūros.

„Lauksime pasiūlymų, kadangi tradiciškai, ne pagal statutą, bet tradiciškai priklauso opozicijai šita vieta, norėtume sulaukti pasiūlymų iš opozicijos“, – sakė jis.

Pagal neformalų susitarimą ir susiklosčiusią tradiciją, Seimo Antikorupcijos komisijos vadovo postas priklauso opozicijos atstovui. Tačiau tokia nuostata neįteisinta nei Seimo statute, nei Antikorupcijos komisijos įstatyme.

Komisijos pirmininko kandidatūrą paprastai suderina frakcijų vadovai, dėl jos balsuojama pačioje komisijoje, o galutinai pirmininką patvirtina Seimas.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas BNS sakė, kad jis į Antikorupcijos komisijos pirmininkus siūlysiąs savo kandidatūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Nesulauksim, kad Karbauskis tokį postą perleistų opozicijai - tada Seimo tyrimų komisijų darbas pakryptų ne jam patogia linkme. Va Širinskienė - tai būtų - kaip tik. Sava, maloni, patikima.

Balamutas

Balamutas portretas
Jau kalbos eina, kad Karbauskis privatizuoja Vilniaus katedrą ir Pažaislio vienuolyną, Jonavos Achemą ir Kauno zoologijos sodą. O Pranskietis teisus kaip Leninas - šį postą tik opozicijai. Jeigu Kubiliui nenuskils Euro parlamente, tai jam arba Juknevičienai. Tai patys pačiausi.

Ona

Ona portretas
Karbauski,tu ne seimo pirmininkas ir neturi teisės spręsti kam turi priklausyti antikorupcijos pirmininko postas. Galatiduosi postą tai poniai Š......... ,kuri taip uoliai tau tarnauja.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių