Quantcast

R. Karbauskis naują Seimo frakciją „Lietuvos gerovei“ kviečia į koaliciją

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad antradienį bus pradėtos derybos dėl koalicijos partnerių sutarties su naująja Seimo frakcija „Lietuvos gerovei“.

„Šiandien turėtų būti pradėtos derybos frakcijos su koalicija“, – antradienį Seime po koalicijos tarybos susitikimo žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Paklaustas, kas naujai frakcijai bus siūloma už paramą valdantiesiems, „valstiečių“ lyderis teigia, kad tai paremta tarpusavio bendradarbiavimu.

„Bendradarbiavimą siūlyti. (...) Postai čia kitas klausimas“, – tvirtino R. Karbauskis.

Jo teigimu, susitarus su frakcija „Lietuvos gerovei“, būtų pasirašoma atskira sutartis.

„Sutartis turėtų būti bendradarbiavimo tarp koalicijos frakcijų ir šitos naujos frakcijos. Atskira“, – paaiškino LVŽS lyderis.

Dabartinė koalicijos sutartis su Tvarkos ir teisingumo partija, sako R. Karbauskis, kol kas lieka galioti, kol ši politinė jėga savo partijos viduje nenuspręs dėl pokyčių ir ateities.

„Kol kas mano siūlymas yra nieko nenutraukinėti, kol gruodžio mėnesį neįvyks partijos suvažiavimas“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Pasak „valstiečių“ pirmininko, Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis kol kas turi likti Seimo vicepirmininko pareigose.

„Manau, kad nereikėtų niekur skubėti, nes realiai gruodžio mėnesį bus kažkokie sprendimai. Ir jeigu būtų pareiškimai, kad visi, kurie yra naujojoje frakcijoje, išstoja iš partijos, tokiu atveju būtų aišku, kad tie dalykai atsiskyrę. Tie žmonės irgi laukia gruodžio mėnesio“, – pridūrė R. Karbauskis.

Praėjusią savaitę Seime iš sugriuvusios frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“, „socialdarbiečių“ frakcijos ir Mišrios Seimo narių grupės pasitraukę politikai įregistravo naują frakciją, kuriai suteikė pavadinimą „Lietuvos gerovei“. Frakcijos seniūnu tapo „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius.

Sutartį planuojama pasirašyti ketvirtadienį

Ketvirtadienį valdančiąją koaliciją sudarančios frakcijos ketina pasirašyti tarpfrakcinę sutartį dėl bendradarbiavimo, sako R. Karbauskis.

Pasak jo, sutartį pasirašys „valstiečių“, „socialdarbiečių“,  LLRA-KŠS ir naujos  Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnai.  

„Buvo susitikusios mūsų visų frakcijų derybinės grupės. Sutarta, kad iki ketvirtadienio  turi būti parengta sutartis tarpfrakcinė tokia, kokia anksčiau buvo tarp koalicijos ir frakcijos „Tvarka ir teisingumas“. Atitinkamai ketvirtadienį, tikiuosi, bus pasirašyta.

Bus paskirti asmenys iš kiekvienos frakcijos, kurie dirbs prie tos sutarties. Manau, kad ketvirtadienį turinys bus aiškus“,- sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, prie sutarties  dirbs Seimo nariai Juozas  Bernatonis, Vanda Kravčionok, Agnė Širinskienė ir Rimas Andrikis.

Anot R. Karbauskio, frakcijos žada bendradarbiauti, palaikydami vykdomąją valdžią, vykdant Vyriausybės ir Seimo įsipareigojimus.

Naujosios Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas Vytautas Kamblevičius sako, kad  frakcija postų nereikalauja. Jis taip pat tikisi, kad buvęs „tvarkiečių“ frakcijos narys Remigijus Žemaitaitis pats pasitrauks iš Seimo vicepirmininko posto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių