Quantcast

R. Karbauskis: valdantieji dėl R. Žemaitaičio balsuos vieningai

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis tikisi, kad pozicija šį kartą vieningai balsuos dėl nepasitikėjimo vicepirmininku Remigijumi Žemaitaičiu. R. Karbauskis taip pat teigia, kad opozicijos nedalyvavimas balsavime dėl R. Žemaitaičio kelia susirūpinimą dėl demokratijos.

„Jie išdėstyti rašte dėl atleidimo. Jis veikia dabar opozicijoje, o išrinktas pasiūlius pozicijai, tai bet kokiu atveju tai pasitikėjimo klausimas. Manau, Seimas apsispręs. Kiek suprantu, dabar ir ta padėtis kelia tokį eilinį kartą susirūpinimą dėl demokratijos, kad atrodo opozicijai vėl uždraus savo frakcijos nariams dalyvauti balsavime. Tai liūdna“, – teigia R. Karbauskis.

Paklaustas, ką siūlytų į R. Žemaitaičio vietą, R. Karbauskis priminė, kad siūlyti turės Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

R. Karbauskis teigia, kad valdantieji R. Žemaitaičio klausimu turi bendrą poziciją.

„Turėtų (vieningai balsuoti. – ELTA). Kol kas neturėjome kitokių kalbų“, – teigė jis.

ELTA primena, kad antradienį Seimas ketina balsuoti dėl „tvarkiečio“ R. Žemaitaičio atleidimo iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų.

Po slapto balsavimo turėtų paaiškėti, ar Seimas patenkins 44 Seimo narių reikalavimą atleisti R. Žemaitaitį.

Jo atleidimo iniciatoriai pažymi, kad Seimo pirmininko pavaduotojas turi turėti Seimo narių, ir ypač jo išrinkimą į šias pareigas rėmusių frakcijų, pasitikėjimą.

Siūlymas atleisti argumentuojamas tuo, kad „Seimo pirmininko pavaduotojas R. Žemaitaitis prarado nemažos Seimo narių dalies, be kita ko, ir jo paskyrimą į Seimo pirmininko pavaduotojus rėmusios visos frakcijos „Tvarka ir teisingumas“, pasitikėjimą, vėliau iširo ir jį rėmusi frakcija, ir dėl to jo pareigų ėjimas Seimo vadovybėje yra apsunkintas“.

Pabrėždami konstitucinį atsakingo valdymo principą, atleidimo iniciatoriai pažymi, kad „darnus ir abipusiu pasitikėjimu grįstas Seimo frakcijų bendradarbiavimas tarpusavyje bei su Seimo vadovybe yra būtinas veiksmingam Seimo darbui, valstybės ir jos žmonių gerovei užtikrinti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
kada jus pradesite normaliai dirbti dabar vieni kitus atleidinejate is postu ar cia politiku darbas prieminekite gerus istatymu o nekapokite vieni kitiem akiu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių