Quantcast

R. Karoblis: E. Misiūnas patarėju tapo premjero iniciatyva

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis teigia, kad buvęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas jo patarėju tapo premjero Sauliaus Skvernelio iniciatyva.

R. Karoblis taip pat užsimena, kad dar nėra aišku, ar E. Misiūnas taps viceministru. Pasak ministro, reikia pažiūrėti kaip jam seksis naujoje srityje.

„Iniciatyva buvo iš premjero pusės. Tai nėra blogai, jeigu žiūrėti ankstesnes sudėtis, tai netgi koalicinės derybos vykdavo taip pat ir dėl viceministrų. Pradiniame pirminiame etape šios Vyriausybės buvo taikomi kiti metodai“, – LRT radijui teigė R. Karoblis.

Paklaustas, ar E. Misiūnas po mėnesio pakeis Giedrimą Jeglinską viceministro poste, R. Karoblis teigė, kad tai dar nėra aišku.

Iniciatyva buvo iš premjero pusės. Tai nėra blogai, jeigu žiūrėti ankstesnes sudėtis, tai netgi koalicinės derybos vykdavo taip pat ir dėl viceministrų.

„Kita vertus, nuo spalio pabaigos į NATO išvyksta dirbti vienas iš viceministrų Giedrimas Jeglinskas. Natūralu, kad reikia ieškoti kito viceministro. Bet klausimas dėl viceministrų nėra uždarytas. Ponui E. Misiūnui sritis yra nauja. Kaip tik jis pradeda dirbti svarbiais klausimais dėl proceso optimizavimo, tai yra infrastruktūros valdymas, kur, matyt, reikalinga dar viena reforma. Žiūrėsime kaip seksis ir matysime, ar jis pats norės tęsti darbus šiame panašiame faile, klausime (...) Įsakymas dėl viceministro turi būti išleistas savaitė prieš datą, kuomet išvyksta G. Jeglinskas. Yra mėnuo, pažiūrėsime. Taip aš tikiuosi, kad E. Misiūnas susidoros dabartinėse patarėjo pareigose ir galbūt galės tapti viceministru, bet žiūrėsime mėnesio eigoje“, – teigė R. Karoblis.

E. Misiūnas nuo rugsėjo vidurio taps krašto apsaugos ministro R. Karoblio politinio pasitikėjimo patarėju. Buvęs ministras E. Misiūnas Krašto apsaugos ministerijoje koordinuos teisinių klausimų sprendimą krašto apsaugos sistemoje bei padės formuoti R. Karobliui nuostatas ir prioritetus šioje srityje.

E. Misiūnas darbą pradės nuo rugsėjo 16 dienos.

ELTA primena, kad įgaliojimus atgavusioje Vyriausybėje pasikeitė trys ministrai. Po to, kai prie valdančiosios daugumos prisijungė Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), susisiekimo ministrą Roką Masiulį pakeitė LLRS-KŠS narys Jaroslavas Narkevičius. Vidaus reikalų ministrą E. Misiūną pakeitė taip pat LLRA-KŠS atstovė Rita Tamašunienė, o žemės ūkio ministrą Giedrių Surplį – „socialdarbietis“ Andrius Palionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip reikia

taip reikia portretas
juk reik ikisti kur nors sau lojalu pipieti nes kitur netinka o ir ismano tik sporto sales privalumus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių