Quantcast

R. Karoblis sveikina JAV dėl sprendimo dislokuoti Lenkijoje daugiau karių

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Raimundas  Karoblis sveikina JAV dėl sprendimo dislokuoti Lenkijoje daugiau karių, tačiau ragina imtis sprendimų dėl oro gynybos ir gynybos planų.

„Tai ypatingai reikšmingas žingsnis stiprinant atgrasymą mūsų regione. Tačiau turime toliau dėti pastangas drauge su JAV ir Aljansu sprendžiant oro gynybos bei sąjungininkų pajėgų greito perdislokavo į Baltijos regioną problemas”, –  R. Karoblis pareiškė Gdanske susitikęs su JAV Kongreso Helsinkio komisija.

Ši vyriausybinė JAV komisija nagrinėja ir teikia rekomendacijas saugumo stiprinimo klausimais bei siekia stiprinti JAV ir Europos valstybių bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityje.

R. Karoblis į JAV Kongreso komisijos posėdį buvo pakviestas pasidalinti savo įžvalgomis apie saugumo situaciją regione.

Pasak jo, tokie susitikimai taip pat yra unikali proga tiesiogiai išdiskutuoti Lietuvai rūpimus gynybinės JAV paramos klausimus neformalioje aplinkoje su tiesioginiais JAV gynybos politikos formuotojais ir sprendimų priėmėjais.

Pernai JAV Kongresas skyrė papildomą 100 mln. JAV dolerių paramą Baltijos šalims, tikėtina, tokia pati parama išliks ir šiemet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Plugas o ne ministeris.Iš tokio nėra ko tikėtis.

...

... portretas
TRAGEDIJA toks ministeris... :/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių