Quantcast

R. Masiulis nemano su kelininkais elgęsis per griežtai

  • Teksto dydis:

Laikinai einantis pareigas susisiekimo ministras Rokas Masiulis, atsakydamas į kelininkų pasipiktinimą dėl jų prastos finansinės būklės, teigė nemanantis, jog su kelininkais elgėsi per griežtai.

„Kelininkai piktinosi savo finansine padėtimi, tai buvo pagrindinis nepasitenkinimo šaltinis, kad per griežtai buvo suimta viskas. Bet aš abejoju, kad buvo per griežtai suimta. Jei nori kažką sutvarkyti, reikia griežtai suimti. Negalima glostyti ir prašyti. Jeigu yra blogai, reikia bausti“, – Eltai sakė R. Masiulis.

Anot laikinojo ministro, Kelių direkcija pradėjo labai gerai organizuoti konkursus, dėl to krito siūlymų kainos.

„Kainos stipriai krito, net ir šiais metais matome ne vieną konkursą ir ne du, kur kainos krito po 30 proc. Kelininkai konkuruoja tarpusavyje, tikrai konkurencija pasidarė gera, jie susimažino kainas. Taip, finansiškai praėję metai kelininkams buvo prastesni, bet šiemet, kiek girdžiu, išeina į pelną“, – teigė R. Masiulis.

Laikinasis ministras tikisi, kad ateityje bus galima surasti bendrą kalbą su kelininkais.

„Manau, kad su kelininkais rasime kalbą. Pradžioje reikia susiremti, išsivalyti viską. Patiems kelininkams reikia savo kaštus peržiūrėti, optimizuoti, o tada galima dirbti taip, kad ir jie uždirbtų tą pelną, kas verslui ir priklauso. Niekas nenori jokio genocido skelbti. Koks čia genocidas, tvarka turi būti“, – sakė R. Masiulis.

Kaip ELTA jau rašė, „Lietuvos kelių“ vykdomasis direktorius Rimvydas Gradauskas mano, kad laikinasis susisiekimo ministras R. Masiulis įstūmė kelininkus į sudėtingą finansinę situaciją, iš kurios išbristi bus labai sudėtinga,

„Labai sudėtingas ministras (R. Masiulis. – ELTA). Kelininkų šaka yra labai sunkioje būklėje su tokiu jo požiūriu. Mano 41 metų darbo šioje srityje laikotarpiu nėra taip buvę, kad įmonės būtų tokioje sunkioje finansinėje būklėje. Treji paskutiniai metai iš eilės yra neįsisavinamos ir taip negausiai skiriamos lėšos kelių remontui ir statybai. Tiesiog nesuprantami dalykai“, – Eltai teigė R. Gradauskas.

Anot asociacijos vykdomojo direktoriaus, kelių sritis šiuo metu yra aklagatvyje, iš kurio naujajam ministrui bus sudėtinga išeiti.

„Labai nenorėtume, kad būtų tęsiamas šiuo metu laikinai einančio pareigas ministro genocidas kelių šakos atžvilgiu“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę pasirašė dekretą dėl kandidato į susisiekimo ministrus – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos nario Jaroslavo Narkevičiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
dar mazai patratino juos Masiulis galejo daugiau !!!!!!!

to Jonas Lietuvis

to Jonas Lietuvis portretas
tu geriau priversk savo konservyną su liberastais jaudintis. Karbauskis ne kažka bet vistiek padarė - pratransliavo LRT aferas, pagarsino kitas vagystes. Manai prie konservu ar kitos valdžiukės būtų leista iškilti tulpių paštui, sudegti Masiuliui ar pavaryti Bakui dėl nematytų vertelku, perkančių valdžią, niekšybių? Taigi jie tuoj pat supakuotu transliuotojus ir būt kap Venckienei.Kai krūva susiūtų apsurdo kaltinimų o valstybė vietoje to kad gintu padeda kriminalui

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Recidyvisto nepapjausi.Dėl Karbauskio nesijaudinkite. Bet kaip Karbauskį priversti jaudintis dėl Lietuvos iš tikro, neapsimetinėjant , va čia dienos klausimas.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių