Quantcast

R. Šimašius: prieš 31-erius metus Lietuvos žmonės turėjo bendrą tikslą

Po protesto per Laisvės gynėjų dienos minėjimą Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigė, kad prieš 31-erius metus Lietuvos žmonės buvo labai skirtingi, tačiau sugebėjo pasiekti bendrą tikslą, todėl to norėtųsi palinkėti ir dabar.

„Aš žinau viena, kad šiandien Lietuvoje mes turime laisvę. Kartais užmirštame, kad esame viena iš turtingiausių valstybių. Tai laimėjome ir dėl aiškios lyderystės, ir dėl didelio sutelkimo. Aš pats sausio 13-ąją sutikau prieš 31-erius metus prie Seimo ir mačiau, kad žmonės buvo ir labai skirtingi, ir konservatyvūs, ir liberalūs, ir labai įvairių tautybių, tikėjimų, bet vis tiek turėjo bendrą tikslą. Tai noriu tikėtis ir sau prisiimu kaip įsipareigojimą, kad, būdami skirtingi, mes galėtumėme būti kartu. Tai to noriu ir palinkėti visiems“, – Eltai sakė R. Šimašius.

ELTA primena, kad ketvirtadienį, minint Sausio 13-ąją, Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo surengtas Laisvės gynėjų dienos minėjimas ir Laisvės premijos įteikimo ceremonija.

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen ir premjerės Ingridos Šimonytės sakytas kalbas Laisvės gynėjų dienos minėjime sudrumstė prie Seimo susirinkę protestuotojai.

Susirinkusieji Seimo pirmininkę pasitiko švilpimu ir šūksniais „Gėda“. Protestuotojai nepasitenkinimą reiškė visos V. Čmilytės-Nielsen kalbos metu.

Į protestuotojų šūksnius savo kalboje sureagavo premjerė. Kalbėdama apie laisvę, ji teigė, kad ir jos kalbą tildęs protestuotojų švilpimas yra iškovotos laisvės dalis.

„Laisvė visada yra kūryba, o ne destrukcija. Ir tai, kad jūs šiandien galite man švilpti, yra taip pat tos iškovotos laisvės dalis“, – Nepriklausomybės aikštėje sakė I. Šimonytė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar negalvoja ponas

Ar negalvoja ponas portretas
po darbų, kuriais pasižymėjo, jog ne jam kalbėti šia tema.?

Anonimas

Anonimas portretas
Ta proga Vytuks durs ?

Daiva

Daiva portretas
Prieš 31 metus buvome,bet dabar šunauja atskirta nuo pasiskelbusių 'pateptaisiais',gal tik naujos kartos pamirš pateptųjų įžeidinėjimus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių