Quantcast

R. Žemaitaitis apie Seimo ruošiamą „dovanėlę“: konservatoriai negali man nekeršyti

  • Teksto dydis:

Artėja Seimo kadencijos pabaiga ir tie, kurie rudenį perrinkti nebus – gaus išeitines kompensacijas. Kaip būtų atleisti iš darbo. Neperrinktam politikui priklauso tiek vidutinių atlyginimų, kiek metų jis išbuvo Seime. Bet, panašu, kad vienas Seimo narys išeitinės negaus. Seime kelią skinasi pataisos, kad išeitinė būtų atimama iš nuteistų politikų, kitaip sakant, iš įkalinto Vytauto Gapšio.

Netikėtos bičiulystės mezgasi ir už Seimo ribų. Bausmę atliekantis Seimo narys V. Gapšys kalėjime tenisą žaidžia su Algirdu Paleckiu. Pastarasis nuteistas už pasikėsinimą šnipinėti Rusijai. 

„Geriau jau tegul žmonės juda, negu rūko, – sakė Darbo partijos lyderis Andrius Mazuronis. 

Anot „darbiečių“ lyderio, V. Gapšys laikosi maksimaliai gerai, kiek įmanoma tokiomis aplinkybėmis. 

„Kada savo pieštomis linijomis kažkokioje asfaltuotoje aikštelėje žaidžia, ar tą galima vadinti tenisu? Ar labiau kamuoliuko padaužymu? Kiekvienam spręsti“, – kalbėjo A. Mazuronis. 

Kai V. Gapšį nuteisė, Seimas nubalsavo jam mandatą vis tiek palikti. V. Gapšys liko parlamentaru, reziduojančiu kalėjime, o kai kadencija pasibaigs, jam priklausys ir išeitinė kompensacija. 

„Tokia esanti nuostata dėl išeitinės kompensacijos mokėjimo – bado akis“, – kalbėjo Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma. 

Seimas ėmėsi keisti statutą: jeigu parlamentaras nuteistas, jam išeitinės nemokėtų. Anot pataisų iniciatoriaus, Seimo veterano J. Razmos, kadaise, kai statutas buvo rengiamas, nė nepagalvota, kad tokių situacijų gali būti. 

„Vis tiek reikia reaguoti. Kaip paaiškinsi visuomenei, kad užsimerkėme ir palikome kompensaciją paskutinius kadencijos metus prasėdėjusiam kalėjime Seimo nariui“, – samprotavo J. Razma. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Pokyčius palaiko ir „darbiečiai“. 

„Mums tinka visi atvejai. Esame suinteresuota pusė. Mus apkaltintų spekuliacijomis. Mes pritariame viskam“, – tvirtino A. Mazuronis. 

Kompensacijos netektų ir tas, kurį Konstitucinis Teismas pripažino šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir sulaužius priesaiką, bet per apkaltą mandatą vis tiek išsaugojo. 

„Nesvarbu, ar galvą nupjovė, ar pažeidė Konstituciją, kai balsavo už kitą Seimo narį, atimdamas iš jo teisę balsuoti. Tai – konstitucingumo ir mandato likimo požiūriu, lygiaverčiai pažeidimai“, – sakė Eugenijus Gentvilas

Suinteresuotas gali būti ne tik V. Gapšys. 

„Ką padarysi. J. Razma nori. Konservatoriai negali man nekeršyti. Jie nori ir viskas“, – kalbėjo Seimo narys Remigijus Žemaitaitis. 

Spalio mėnesį mes ateisime su didele frakcija į Seimą. Konservatoriai – šeši žmonės, tilps į mažą liftuką. Pažiūrėsime, kaip jie jausis prieš mus.

Konstitucinio Teismo verdikto, ar buvo šiurkštus pažeidimas, laukia R. Žemaitaitis. Jis kaltinamas antisemitizmu. Neperrinktam politikui priklauso tiek vidutinių atlyginimų, kiek metų jis išbuvo Seime. 

„Aš jau čia esu keturias kadencijas, tai turėtų būt apie 12-13 tūkst. eurų“ – teigė R. Žemaitaitis. 

Pasipriešinimo Seime nebuvo – pataisoms po pateikimo pritarta. Tai – pirma stadija iš trijų. Dar bus svarstymas ir priėmimas. 

„Man negaila tos kompensacijos. Tegul jie turi tą kompensaciją, nes spalio mėnesį mes ateisime su didele frakcija į Seimą. Konservatoriai – šeši žmonės, tilps į mažą liftuką. Pažiūrėsime, kaip jie jausis prieš mus“, – pareiškė Seimo narys R. Žemaitaitis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Kad tokie visi seime butu kaip Zemaitaitis Lietuvoje butu tvarka

Komentaras

Komentaras portretas
Gerb. Remigijau, ačiū už negerovių viešinima. Stiprybės kovojant su neteisybe!

M

M portretas
Na čia vienas iš tu seimo nariu kuris bent jau netyli ir purvą pakelia apie koncervus, už ta - dekui. Būtent pamenu info apie maisto slėnį kiek prisivogė brudai…
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių