Quantcast

R. Žemaitaitis: jei S. Skvernelis nebus premjeru, koalicijoje nedalyvausime

  • Teksto dydis:

Derybose dėl koalicijos formavimo dalyvaujančių „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis atskleidė, dėl kokių priežasčių trauktųsi iš valdančiąją daugumą formuojančių politinių jėgų gretų. Pasak politiko, jei liepos 12 d. premjeras Saulius Skvernelis visgi nuspręs trauktis iš einamų pareigų, „tvarkiečių“ valdančiojoje koalicijoje jis nematantis.

„Jei S. Skvernelio neliks premjero poste, tuomet Tvarka ir teisingumas iš viso išeis iš tolesnių derybų (dėl valdančiosios koalicijos. – ELTA). Nes buvo aiškiai susitarta ir (Tvarkos ir teisingumo. – ELTA) valdyboje, ir prezidiume, kad mes priimame sprendimą remti dabartinį premjerą Saulių Skvernelį, jog jis būtų toliau premjeru. Taip yra dėl paprasto dalyko, mes pragmatiškai pasižiūrėjome, nes mums rinkimai buvo pakankamai sudėtingi, tiesiai šviesiai galima tai sakyti, todėl tie pažadai, kurie buvo duodami jam (S. Skverneliui. – ELTA), kaip kandidatui į prezidentus, tie pažadai, kurie buvo duodami prieš rinkimus, – mes traktuojame, kad jie turi būti įgyvendinti ir vykdomi. Ir partija remia Sauliaus Skvernelio kandidatūrą į premjerus, kad darbas būtų įvykdytas ir uždaviniai būtų įgyvendinti. Jeigu liepos 12 d. jis neformuos naujos Vyriausybės, aš sunkiai įsivaizduoju, kad Tvarka ir teisingumas palaikytų (koaliciją. – ELTA)“, - Lrytas.TV laidoje ketvirtadienį kalbėjo R. Žemaitaitis, pridurdamas, kad koalicijos partnerių atžvilgiu būtų neetiška trauktis iš Vyriausybės vadovo pareigų.

Į prezidento postą taikęs S. Skvernelis yra teigęs, kad, jei jam nepasiseks šalies vadovo rinkimuose, trauksis iš šiuo metu einamų pareigų.

Po pralaimėtų šalies vadovo rinkimų S. Skvernelis kelis kartus tikslino savo poziciją dėl tolesnio likimo Vyriausybėje. Gegužės pabaigoje premjeras teigė, kad jo sprendimas - trauktis iš Vyriausybės vadovo posto ar ne - priklausys nuo daugelio aplinkybių.

"Tai (priklausys. – ELTA) nuo pokalbio su išrinktuoju prezidentu, nuo galimos koalicijos formavimo, nuo tikslų, kokie yra keliami likusiems (Vyriausybės darbo. – ELTA) pusantrų metų – nuo daugelio aplinkybių", - sakė premjeras.

ELTA primena, kad „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) bando formuoti valdančiąją koaliciją. Kaip viešai skelbiama, pasirašius naują koalicinę sutartį, numatančią kitokias ministerijų kvotas koalicijoje dalyvaujančioms partijoms, keistųsi dalis šios Vyriausybės ministrų.

Pasirašytame trijų partijų memorandume taip pat pažymima, kad dabartinis premjeras Saulius Skvernelis savo postą turėtų išlaikyti, o Seimo pirmininko postą siūlys Socialdemokratų darbo partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Garbinuotasis avinelis nori pasirodyti didele ASABA. Tokiu demagogu buvo, yra ir bus.

Brima

Brima portretas
Kas čia tokio,nedalyvaukite.Pasaulis nesugrius.Lyskit po šluota,kur buvote.Skvernelis,ne dievas,tik buvęs mentas,netapęs,ačiū mūsų protingiems rinkėjams,prezidentu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių