Quantcast

R. Žemaitaitis siūlo partijai braukti jį iš Seimo rinkimų apygardų

  • Teksto dydis:

Dvi kadencijas Seime dirbantis „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis siūlo partijai braukti jį iš Seimo rinkimų apygardų, piktindamasis partijos kolegų nuomonėmis apie valdžią.

„Jeigu mes šitaip einame, aš tikrai prašau jūsų šiandien, šiandieninio kongreso susirinkimo, išbraukite mane iš sąrašo kandidato Pietų Žemaitijos apygardoje, ir išbraukite iš sąrašo partijos „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatų į Seimo narius“, - šeštadienį „tvarkiečių“ kongrese pareiškė R.Žemaitaitis.

„Man yra gėda, kad po trejų metų mano darbo komitete ir darbo Seime, buvau sulygintas kaip šūdas su kažkokia krūva“, - pridūrė jis.

„Vieną įvykį ką tik sukūrėme - piketą prie prokuroro namų, kitą įvykį, ką, mes suorganizuosime vieną kitą žmogžudystę, kaip Klonio gatvė suorganizavo, ir eisime per visą Lietuvą šnekėdami apie teisingumą?“, - kalbėjo „tvarkietis“.

Jis piktinosi partijos kolegų išsakytais priekaištais Lietuvos politinei valdžiai, pabrėždamas, kad „Tvarka ir teisingumas“ jau ketvirti metai yra valdančiojoje daugumoje su Darbo partija ir socialdemokratais.

„Aš treji metai esu Ekonomikos komiteto pirmininku. Trejus metus dirbu Seime, trejus metus registruoju projektus ir treji metai tie projektai praeina“, - kalbėjo parlamentaras.

„Mes padarėme daug gerų dalykų pačioje frakcijoje ir pačiame Seime ir nereikia žeminti mūsų darbo. Paprastas dalykas - baigiame. Tai susirinkime daiktus ir dinkime lauk iš viso. Aš įsivaizduoju, kad šiandien kongreso pranešimas turėtų būti, kad partija „Tvarka ir teisingumas“ pasitraukia iš valdančiosios koalicijos, nes viskas yra blogai, ką mes padarėme“, - teigė R.Žemaitaitis.

Jis sakė, kad Lietuvoje yra nesutvarkytų klausimų, apie kuriuos partija turėtų kalbėti savo posėdžiuose ir transliuoti tai visuomenei.

„Taip, yra problemų, kalbėkime apie problemas, kalbėkime apie žemės ūkio problemas, švietimo problemas, kalbėkime šiandien apie Rusijos embargą. Va čia būtų įvykis, partija bando kažką daryti. Tai ne piketais prie prokuratūros ar prie Prezidentūros. (...) Ar šiandien dienai mes, susirinkę kongrese, neturime šnekėti apie šeimos problemas, kad žmonės jauni negali susilaukti vaikų? Kodėl mes apie tai nekalbame? A, bažnyčios bijome, rykštės bijome, nubaus kažkas tai, kad kažkas kažką ne taip pasakys“, - kalbėjo R.Žemaitaitis.

Seimo narys taip pat piktinosi kongreso metu parodytu filmuku, kur žmonės dėl įvairių klausimų kritikuoja valdžią.

„Superinis filmukas, pusė šilutiškių, mano pažįstamų buvo. Ir ką šis filmukas jums šiandien pasakė? Mielieji, jūs visi, kas čia sėdite, esate klounai raudonomis nosimis. Ir šalia to, kad Seimo narys, vagys, vilkai ir plėšikai ir už šituos idiotus nereikia balsuoti“, - sakė parlamentaras.

Seimo nariu R.Žemaitaitis kaip „Tvarkos ir teisingumo“ narys buvo išrinktas du kartus. Šeštadienį partijos kongresas prieš parlamentaro kalbą pritarė, kad jis į Seimą kandidatuotų Pietų Žemaitijos vienmandatėje rinkimų apygardoje. R.Žemaitaitis taip pat buvo įtrauktas į abėcėlės tvarka suformuotą daugiamandatę apygardą.

Parlamentinio Audito komiteto pirmininkė „tvarkietė“ Jolita Vaickienė BNS neatmetė, kad ateityje gali palikti partiją. Parlamentarė sakė pasigedusi suvažiavime rinkimų programos pristatymo, taip pat - aiškaus atsakymo, kas ves partiją į rinkimus.

„Manau, kad kažkas manęs nenori matyti šioje frakcijoje ir partijoje. Ir manau, kad kažkada gal ir teks palikti tą partiją. Bet ne dabar. Ne šiandien ir ne rytoj. Dabar tokio sprendimo aš neturiu. Jokio pareiškimo trauktis neparašiau. Niekur nesu nei oficialiai parašiusi, nei žodžiu pasakiusi. Pirmadienį vyks skyriaus (Kretingos rajono „tvarkiečių“ - BNS) susirinkimas ir kalbėsimės, kaip toliau dirbame - ar aš kandidatuosiu, ar man kandidatuoti ir iš esmės - kaip eiti į tuos rinkimus. Gal ir kils klausimas persigrupuoti... Kongrese  neišgirdau pagrindinių gairių, kaip mes („tvarkiečiai“ - BNS) eisime į rinkimus - nei rinkimų programos nėra, kuri turėjo būti pristatyta, neaišku, kas galėtų sąrašą vesti į rinkimus, kas bus lyderis. Ir todėl abejoju, ar verta vėl į Seimą eiti su ta partija. Mano likimas kažkokia puse apsispręs arba iki Velykų, arba po Velykų“, - BNS šeštadienį sakė parlamentarė.

J.Vaickienė rinktųsi kandidatuoti Palangos-Kretingos vienmandatėje apygardoje.

Ji BNS taip pat sakė, kad su „tvarkiečių“ rinkimų štabo vadovu Valdu Vasiliausku, kuris šeštadienį pranešė, kad J.Vaickienė palieka partiją, „šia tema“ (pasitraukimo iš partijos ir nekandidatavimo į Seimą - BNS) nėra kalbėjusi. Su partijos lyderiu Rolandu Paksu - irgi.

„Kitą savaitę vienaip ar kitaip reaguosime į tokius (V.Vasiliausko - BNS) pareiškimus“, - teigė J.Vaickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunuolis

Šaunuolis portretas
Šaunuolis Žemaitaitis, nepabijojo Paksui išrėžti, kad jau seniai nieko neveikia, tik vaidiną reikšmingą europarlamentarą ir vaidna, kad būdama pozicijoje TT ką nors veikia? Ką gi jie veikia? Mazuronio kai neliko, tai tik prisiplekėlius renkasi ir siekias dar pratęsti savo buvimą seime.

Kretingiškė

Kretingiškė portretas
Ponia Jolita,Kretingos rajono spaudoje pasirodė žinutė,kad rajono mero Mažeikos ir direktoriaus Domarko dėka rinkiminė apygarda pavadinta Kretingos-Palangos.Ar Jūs jau tai žinote?

R.B

R.B portretas
Šaunu kad bent tiek sąžinės turi,dar reiškia gal? nevisiškai degradaves "balabolas" Galėtu ir jis Mazxuronio pvz pasekti,kuo toliau nuo erodo Paksiaus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių