Quantcast

Rašinius apie prokuratūrą Prezidentūra sieja su nagrinėjamomis bylomis

  • Teksto dydis:

Pastaruoju metu pasirodžiusios publikacijos apie galimą kišimąsi į prokurorų darbą gali būti susijusios su teisme nagrinėjamomis bylomis ir atliekamais ikiteisminiais tyrimas, teigia prezidentės patarėjas.

„Esminis, matyt, momentas yra ir paaiškinimas tų dalykų, procesų, kad vyksta šiuo metu tam tikri ir teisminiai, ir ikiteisminiai procesai. Ir stambiose bylose procesai“, – antradienį Žinių radijui sakė Mindaugas Lingė.

„Tam tikrų žiniasklaidos priemonių aktyvumas šioje vietoje, suinteresuotas aktyvumas, kaip ir anksčiau būdavo tokiais atvejais, taip ir dabar yra išlikęs, kada galbūt norima, kad kokie nors procesai neįvyktų, kad būtų nutraukti, paveikti, sustabdyti, tai yra, be abejonės, kuriamos ir ieškoma būdų politizuoti tuos teisminius procesus“, – tvirtino jis.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ pastarosiomis savaitėmis skelbė publikacijas ir prokurorų interviu apie keliamas abejotinas bylas, politinę įtaką ir generalinio prokuroro Evaldo Pašilio veiklą.

Taip galbūt klojami pagrindai bylinėtis europinėse instancijose, net nebe Lietuvos instancijose.

M. Lingė rašinius sieja su teisme nagrinėjama baudžiamąja byla, kurioje vyriausiasis „Lietuvos ryto“ redaktorius Gedvydas Vainauskas teisiamas dėl prekybos poveikiu. Bylos duomenimis, buvęs „tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas ir G. Vainauskas 2015 metais susitarė dėl 15 tūkst. eurų kyšio už politiko pažadą paveikti statybos inspektorius dėl leidimo naudoti parduotuvę Prienuose.

„Pati žiniasklaidos priemonė, ir praėjusią savaitę, berods, buvo vienas iš bylos posėdžių, tas nukreipimas į teisėsaugą, be abejonės, jiems ir labiausiai tarnaujantis, pasitarnaujantis tiems, kurie siekia išvengti teisingumo, kad paskui būtų galima aiškinti, kad čia yra politikų kišimasis, buvo politinis susidorojimas padarytas ir taip galbūt klojami pagrindai bylinėtis europinėse instancijose, net nebe Lietuvos instancijose“, – sakė M. Lingė.

Premjeras Saulius Skvernelis anksčiau yra sakęs, kad prokurorų pareiškimai turi būti ištirti.

Prokuratūros kolegija viešus teiginius apie galimą politikų kišimąsi į kai kuriuos ikiteisminius tyrimus pasiūlė aiškintis ir vertinti Prokurorų etikos komisijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
As visada sakiau , kad Karbauskiui reikia kurti savo nesuinteresuota ziniasklaida

BezdzioniuPlaneta

BezdzioniuPlaneta portretas
žiniasklaidos priemonių aktyvumas šioje vietoje, suinteresuotas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių