Quantcast

Regionų partija nekels savo kandidato į prezidentus: nepanoro nei Ž. Pinskuvienė, nei J. Pinskus

Kazlų Rūdos mero Manto Varaškos kandidatūrą remti ketinusi ir vėliau persigalvojusi Lietuvos regionų partija šalies vadovo rinkimuose nutarė nebedalyvauti. Toks sprendimas priimtas pirmadienį vykusiame partijos valdybos posėdyje, skelbia portalas lrytas.lt.

„Valdyba nutarė, kad kito kandidato į prezidentus mes nebekeliame. Jau ir laikas vėlus, visi kiti jau nuėję toli į priekį. Neatsirado tokių, kurie norėtų būti prezidentais“, – komentavo partijos atsakingasis sekretorius Vytautas Kamblevičius.

Kaip skelbiama portale, partiečiai vylėsi, jog prezidento rinkimuose jiems atstovaus Širvintų rajono merė, partijos vicepirmininkė Živilė Pinskuvienė, tačiau, pasak V. Kamblevičiaus, ji apsisprendė šalies vadovo posto nesiekti. Noro nepareiškė ir partijos pirmininkas Jonas Pinskus.

Lietuvos regionų partija kol kas neapsisprendė, ar kuriam nors kitam kandidatui prezidento rinkimuose išreikš paramą. Dėl to partija spręs kovo pradžioje, kai vyks tarybos posėdis.

ELTA primena, kad Lietuvos regionų partija rugsėjo mėnesį skelbė, jog šalies vadovo rinkimuose rems nepartinio Kazlų Rūdos mero M. Varaškos kandidatūrą. Tačiau praėjusių metų pabaigoje partijos ir M. Varaškos keliai išsiskyrė.

Ž. Pinskuvienė tikino, kad partijai netiko mero rinkimų programa. Pats M. Varaška sakė, kad šis argumentas tebuvo pretekstas neberemti jo kandidatūros.

Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė buvusio NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą. Darbo partija į prezidentus kelia partijos pirmininką Andrių Mazuronį.

Taip pat yra žinomi keturi save išsikėlę kandidatai: antrosios kadencijos siekiantis Gitanas Nausėda, advokatas Ignas Vėgėlė, gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, anksčiau į LRT generalinius direktorius kandidatavęs Zenonas Andrulėnas.

Prezidento rinkimai vyks šių metų gegužės 12 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šitie

Šitie portretas
Jau dievais pasijautė

Tadas

Tadas portretas
Dar to betrūko ,kad kūrva būtų prezidente.Visi Širvintai žino šitą plaštakę.

bukis ir papai

bukis ir papai portretas
du klounai.Lyg tai kas juos rinktų
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių