Quantcast

Renka parašus, kad ministras atvyktų į Seimą ir atsakytų į klausimus

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratijos partija ir Liberalų sąjūdis renka parašus, kad susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius atvyktų į Seimą atsakyti į parlamentarų klausimus. Visgi konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis daug vilčių, kad ministras į opozicijos klausimus atsakys, nededa. Politiko teigimu, Vyriausybės atstovams jau tapo įprasta į nepatogius parlamentarų klausimus neatsakinėti.

„Dabar Seimas numato kelias procedūras, viena iš jų yra dešimt parašų, ir ministras turi atsakyti į klausimus iš tribūnos. Šiuo metu kartu su kolegomis liberalais mes šiuos parašus renkame, turėtų greitai būti paskelbta, ir mes kviesimės ministrą į tribūną“, – Seime žurnalistams antradienį teigė G. Landsbergis.

Visgi daug vilčių politikas nededa, kad, surinkus reikalingus parašus, susisiekimo ministras atsakys į opozicijos klausimus.

Konservatorių lyderis taip pat akcentuoja matantis pagrindo J. Narkevičiaus interpeliacijai. Nepaisant to, G. Landsbergis teigia manantis, kad net ir interpeliacijos atveju „valstiečiai“ J. Narkevičių palaikytų.

„Interpeliacijai matau pagrindo, tik aš noriu priminti, kad interpeliacija šiek tiek yra ir atsakymų žanras, kad ministras atsako į klausimus, ir tada Seimas balsuoja, ar tie atsakymai yra tinkami. Seime dauguma priklauso „valstiečiams“, todėl aš jau dabar galėčiau maždaug pasakyti, kaip balsuos „valstiečiai“, – sakė konservatorių lyderis.

Politikas teigia, kad Vyriausybės atstovams tapo įprasta nebeatsakinėti į Seimo narių klausimus.

Vyriausybės atstovams tapo įprasta nebeatsakinėti į Seimo narių klausimus.

„Čia tokia liga jau įsinešė, kad kartu su COVID-19, panašu, nebeiti į Seimą, nebeatsakinėti į klausimus darosi visiškai įprastas dalykas, tai aš nežinau, ar jie dar mato kažkokį bendrą darbą, demokratijos principus, atsiskaitymą visuomenei“, – teigė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad susisiekimo ministras J. Narkevičius neatvyko į Seimo opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijos į bendrą posėdį. Antradienį ministras buvo kviečiamas pasiaiškinti dėl viešumoje paskelbtų faktų apie jo galimą dalyvavimą korupcinėje schemoje.

J. Narkevičius: opozicija nepateikė konkrečių klausimų

Susisiekimo ministras J. Narkevičius teigia, kad neatvyko į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijos bendrą posėdį, nes opozicija nesuformulavo konkrečių klausimų. Ministras tikina supratęs, kad opozicija tiesiog dar kartą nori pakalbėti apie susisiekimo sektoriaus problemas, todėl teigia nusprendęs tęsti suplanuotą darbotvarkę.

„(Opozicija – ELTA) prašė dar kartą ateiti ir pakalbėti apie susisiekimo sektoriaus reikalus po pietų, kai turėjau suformuotą darbotvarkę ne vien vidinę, bet buvo kviesti ir kiti asmenys“, – Seime žurnalistams antradienį teigė J. Narkevičius.

Būčiau tikrai atėjęs, jeigu būtų konkretūs klausimai mano atžvilgiu.

Susisiekimo ministro teigimu, opozicija tiksliai nesuformulavo klausimų tematikos ir, J. Narkevičiaus teigimu, kvietė „atsakyti į Seimo narių klausimus dėl padėties susisiekimo sektoriuje bei skaidrumo problemų“. Todėl J. Narkevičius tikina supratęs, kad opozicija kviečia dar kartą atsakyti į klausimus apie pirkimus ir auditą susisiekimo sektoriuje.

„Būčiau tikrai atėjęs, jeigu būtų konkretūs klausimai mano atžvilgiu. Bet, be abejo, aš stengsiuosi asmeniškumo ir kitų asmenų, kurie nėra vieši asmenys, nepainioti, ypač šioje situacijoje“, – sakė susisiekimo ministras.

LRT tyrimų skyrius išsiaiškino, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotas susisiekimo ministras J. Narkevičius, prieš dešimtmetį ėjęs aukštas pareigas Vilniaus savivaldybėje, už sėkmę renovacijos konkursuose iš bendrovės „Sodžiaus būsto“ esą galėjo reikalauti 10 procentų nuo laimėtų sumų. LRT tyrimų skyriaus duomenimis, už tuos pinigus esą buvo rekonstruotas J. Narkevičiaus namas Trakuose.

Įtarimų dėl neteisėtų veiksmų sulaukęs susisiekimo ministras J. Narkevičius yra sakęs, kad prieš jį tęsiama šmeižto kampanija. Gegužės 15 d. J. Narkevičius kreipėsi į prokuratūrą su pareiškimu dėl šmeižto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vištos walmora\\\\\\///////

vištos walmora\\\\\\/////// portretas
Kas už tai,kad G.Lanzbergio šeimos "versle",būtų atliktas auditas (revizija),spaudžiam ŽALIĄ.

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Gabrį nejauk eilės.Dabar tavo eilė pasiaiškint dėl 1 ha.už 1 eur."pirkimo"ir "uždirbtus" milijonus.Narkevičius mandagus,be eilės nelenda.---Pirmyn Gabrį.Ui.

rns

rns portretas
ooo istorines iskasenos atsibudo,ach juk rinkimai ne uz kalnu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių