Quantcast

Rinkimų dieną neveiks „Rinkėjo puslapis“

Sekmadienį, rugsėjo 8 d., vykstant naujiems rinkimams į Seimą vienmandatėse Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apygardose, dėl saugumo priežasčių portale „Rinkėjo puslapis“ nebus teikiamos viešosios elektroninės paslaugos išoriniams naudotojams, praneša Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Visuomenei su balsavimo rezultatais ir rinkėjų aktyvumu bus galima susipažinti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) interneto svetainėje, adresu www.vrk.lt.

Sužinoti rinkimų apygardų ir apylinkių adresus ir jų kontaktinę informaciją bus galima VRK interneto svetainėje arba paskambinus į VRK telefonu 85 239 6902.

Portalo „Rinkėjo puslapis“ paslaugos išoriniams naudotojams nebus teikiamos nuo š. m. rugsėjo 7 d. 20 val. iki š. m. rugsėjo 9 d.

VRK atsiprašo rinkėjų už galimus nepatogumus.

Tęsiasi išankstinis balsavimas

Renkant tris naujus Seimo narius ketvirtadienį tęsis išankstinis balsavimas savivaldybėse ir specialiuose paštuose.

Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apygardų rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių rinkimų dieną negalės atvykti ir balsuoti rinkimų apylinkėje, turi galimybę balsuoti iš anksto Vilniaus miesto, Klaipėdos rajono, Joniškio rajono, Pakruojo rajono ir Šiaulių rajono savivaldybėse.

Balsavimas iš anksto šių savivaldybių pastatuose vyks rugsėjo 5 d. nuo 8 iki 20 valandos.

Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apygardų rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių bus išvykę į kitas savivaldybes, balsavimo iš anksto dienomis galės balsuoti apskričių centriniuose paštuose (Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos, Vilniaus) jų darbo valandomis.

Rinkėjai, kurie balsuos iš anksto, rinkimų organizatoriams turės pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Pateikus dokumentą, rinkėjui bus išduotas Išankstinio balsavimo lakštas.

Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apygardų rinkėjai, esantys tik šių apygardų teritorijose sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ir globos įstaigose, kariniuose vienetuose, bausmių vykdymo įstaigose, turi teisę balsuoti šiose įstaigose sudarytuose specialiuose paštuose įrengtose balsavimo vietose pagal grafiką nustatytomis darbo valandomis.

Kaip pažymi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), kitose Lietuvos Respublikos įstaigose, esančiose ne šių apygardų teritorijose, specialūs paštai nesudaromi ir balsavimas nevykdomas.

Rinkėjai, kurie balsuos specialiame pašte, rinkimų organizatoriams turės pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, balsavę gaus voko priėmimo kvitą su užklijuotu specialiu ženklu.

Nauji rinkimai į  Seimą vienmandatėse Žirmūnų Nr. 4, Gargždų Nr. 31 ir Žiemgalos Nr. 46 rinkimų apygardose vyks šių metų rugsėjo 8 d.

Parlamentaro mandato iš viso siekia 27 kandidatai: Žirmūnų apygardoje varžysis 11, Gargždų apygardoje – 10, o Žiemgalos apygardoje – 6 politikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių