Quantcast

Rinkimų komitetai buriasi į asociaciją ir kels savo kandidatus į Seimą

Keliolika rinkimų komitetų susibūrė į Nacionalinę pilietinių judėjimų asociaciją, rengdamiesi kelti kandidatus kitąmet vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Asociacija vienija 15 skirtingų rinkimų komitetų savivaldybėse, tokių, kurie norėtų prisidėti, iš viso yra iki 30“, – BNS pirmadienį sakė asociacijos vykdančioji direktorė Gintarė Stokonytė.

Ji pati atstovauja sostinės rinkimų komitetui „Junkis“.

Anot G. Stokonytės, naujasis darinys jau vienija rinkimų komitetus iš Rokiškio, Pasvalio, Alytaus, Kėdainių, Kretingos rajonų, kitų šalies regionų.

Naujos organizacijos tikslai – stiprinti piliečių dalyvavimą savivaldoje, patriotinę savimonę, mažinti atskirtį, skatinti grįžti emigrantus.

Registrų centre organizacija registruota praėjusią savaitę. 

„Lūkesčiai yra labai skirtingi, bet didžioji dauguma orientuoti į savivaldybių rinkimus. Yra tikslas atstovauti visuomeniniams ir nacionaliniu lygiu, yra konkretūs norai. Kadangi yra didelė masė žmonių, jie yra skirtingi, tikrai atsiras tokių, kas dalyvaus Seimo rinkimuose – klausimas sprendžiamas, žiūrėsime, kas iš to išeis. Nes savo atstovus tikrai turėsime Seimo rinkimuose“, – tvirtino G. Stokonytė.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą, visuomeninių komitetų sąrašai parlamento rinkimuose negali dalyvauti. Jie savo atstovus gali kelti  tik vienmandatėse apygardose.

Konstitucija numato, kad Lietuvoje 71 Seimo narys renkamas vienmandatėse apygardose, 70 – daugiamandatėje.

Seimo rinkimai vyks kitų metų spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių