Quantcast

Rusija paskelbė kai kurių šalių pareigūnų paiešką, tarp jų – ir Lietuvos miestų merai bei vicemerai

Rusija paskelbė buvusio Estijos policijos vadovo Elmaro Vaherio, buvusio Estijos užsienio reikalų ministro Urmo Reinsalu, taip pat kelių Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos pareigūnų paiešką, kadangi jiems iškeltos baudžiamosios bylos dėl paminklų sovietų kariams sunaikinimo ir sugadinimo.

Tai ketvirtadienį pranešė Rusijos naujienų agentūra TASS.

„Elmaras Vaheris. 1975. 01. 05. Ieškomas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį“, – rašoma Rusijos vidaus reikalų ministerijos paieškos duomenų bazėje. Panaši kortelė skirta ir buvusiam Estijos URM vadovui U. Reinsalu.

Į šį sąrašą taip pat įtraukti Palangos meras Šarūnas Vaitkus ir vicemeras Saulius Simė, Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas ir vicemerė Loreta Masiliūnienė, Latvijos Saeimos narys Janis Vitenbergas, Lenkijos Malborko miesto meras Marekasw Charzewskis ir buvęs Bžego miesto meras Jerzy`is Wrębiakas.

Kaip rašo TASS, „prasidėjus specialiajai operacijai Ukrainoje, Vakarų šalyse padažnėjo vandalizmo atvejų prieš paminklus ir memorialus, skirtus Antrojo pasaulinio karo metais žuvusiems sovietų kariams“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija ne kartą „reiškė pasipiktinimą“ Baltijos šalims ir Lenkijai dėl sovietinių paminklų demontavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> tegu ta šūdina... Nesvaik Duche

> tegu ta šūdina... Nesvaik Duche portretas
.

Na,

Na, portretas
dalis Lietuvos politiku turetu sedeti po kokius 300 metu. Gal rusai juos isvaduos ir pasius pas Abraoma be ilgu kanciu?

ka ka

ka ka portretas
keista, anukas tiek rekauja ant rusu, kinu, ir visdar nesarasose?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių