Quantcast

S. Skvernelio konkurentu tapęs M. Puidokas išmestas iš frakcijos

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija antradienį iš savo gretų pašalino apie kandidatavimą prezidento rinkimuose paskelbusį Mindaugą Puidoką.

Iš 43 posėdyje buvusių frakcijos narių už M. Puidoko pašalinimą slaptame balsavime buvo 38 parlamentarai. Du biuleteniai buvo sugadinti, trys frakcijos nariai balsavo prieš.

„Valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis pareiškė, jog M. Puidokas neteks pareigų Seimo struktūrose.

„Jis pašalintas i frakcijos, tuo pačiu jis netenka visų pareigų, kurias jam suteikė frakcija, t. y. jis bus pakeistas ir kaip NATO asamblėjos delegacijos narys, ir kaip Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas“, – po frakcijos posėdžio žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Anot LVŽS pirmininko, M. Puidokas pašalintas, nes „jo sprendimai prieštarauja ir partijos, ir frakcijos nuostatoms“.

Galvoju, kad tikrai nuo didžiulio krūvio galėjo būti, kad žmogus susimaišė tikroves.

„Valstiečių“ vadovas teigė, kad kandidatuoti rinkimuose nusprendęs M. Puidokas labai aiškiai pasirinko „taktiką kenkti mūsų partijos kandidatui prezidento rinkimuose“.

„Pasirinkta taktika, kuri priešiška mūsų partijos sprendimams“, – teigė LVŽS vadovas.

R. Karbauskis tvirtino, kad M. Puidokas dvejus su pusę metų balsavo, teikė siūlymus drauge su kolegomis, o per porą pastarųjų mėnesių smarkiai pasikeitė.

„Galvoju, kad tikrai nuo didžiulio krūvio galėjo būti, kad žmogus susimaišė tikroves. Nesu medikas, negaliu spręsti. Kitas variantas yra, kad jis paprasčiausiai pragmatiškai skaičiavo. Jis prieš kokius du mėnesius man teigė, kad yra 100 tūkst. rinkėjų, kurie už jį balsuotų, rinktų jį“, – žurnalistams Seime sakė „valstiečių“ lyderis.

„Matydamas, kad jam rūpi tik bačka ir kalbėjimas į viešą erdvę, o ne Vaiko teisių apsaugos įstatymo pakeitimai, pats įsijungiau į tą procesą. Po to Seimo narys pajutęs, kad praranda žiniasklaidos dėmesį, jis puolė į mergaitės įvaikinimo temą. (...) Visiškai Seimo nariui nepriimtina įsikišti į vaiko likimą tokiu būdu, kaip kišasi Seimo narys“, – tvirtino R. Karbauskis.

Pasak „valstiečių“ vadovo R. Karbauskio, pagal frakcijos veiklos aprašą, narys gali būti pašalinamas dviem trečdaliais balsų.

M. Puidokas prieš posėdį žurnalistams sakė pats frakcijos palikti neketinantis. „Aš patvirtinau visiems, kad savo noru iš frakcijos nesitrauksiu, nes tai būtų rinkėjų išdavystė“, – teigė parlamentaras.

M. Puidokas pirmadienį paskelbė kandidatuosiantis į prezidentus, todėl stabdantis narystę partijoje, bet liekantis „valstiečių“frakcijoje. LVŽS kandidatu prezidento rinkimuose kelia premjerą Saulių Skvernelį.

Jeigu žmonės neturi rimtesnių argumentų nei mano psichinė sveikata ir panašios kaip „Sirijaus“ organizacijos, tai nerimta.

LVŽS vadovas R. Karbauskis BNS teigė, jog apie kandidatavimą į prezidentus paskelbęs M. Puidokas negalės likti nei frakcijoje, nei užimamose pareigose Seime, į kurias delegavo valdantieji.

M. Puidokas yra Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko bei delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininkės pavaduotojas.

„Aš esu be galo nustebęs, jei žmogus sąmoningas tuo, ką sako, jis stabdo narystę partijoje, dalyvaus rinkimuose, o po to pasako – aš išliksiu frakcijoje, tai visiškas nesusipratimas, jam, matyt, ant lapelio neparašyta, kad jis negali likti frakcijoje pagal visą logiką“, – sakė LVŽS pirmininkas.

Taip pat „valstiečių“ lyderis teigia už M. Puidoko paskelbtų ketinimų kandidatuoti į prezidentus matantis „Sirijaus“ bendruomenę.

M. Puidokas antradienį žurnalistams sakė šios organizacijos veikloje nedalyvaujantis, tik padėjęs ją registruoti: „Aš tos organizacijos veikloj nedalyvauju ir nedalyvavau, tik padėjau pagal prašymus žmonių įsteigti“.

„Jeigu žmonės neturi rimtesnių argumentų nei mano psichinė sveikata ir panašios (kaip „Sirijaus“ – BNS) organizacijos, tai nerimta“, – į „valstiečių“ vadovų keliamas abejones dėl jo sveikatos atsakė M. Puidokas.

Jis žadėjo registravęsis prezidento rinkimų politinei kampanijai išsamiai pasitikrinti sveikatą ir pažymą paskelbti viešai.

39-erių parlamentaras M. Puidokas teigė sprendimą dalyvauti prezidento rinkimuose priėmęs sulaukęs raginimų kandidatuoti iš visuomenės atstovų. Jis taip pat pažėrė kritikos „valstiečių“ lyderiui dėl nevykdomų programinių įsipareigojimų ir diskusijų stokos.

Anksčiau M. Puidokas buvo paskelbęs kuriantis atskirą grupė frakcijoje, tačiau pripažino šalininkų tikriausiai nesulauksiantis.

„Buvo tarpas tarp posėdžių, mes turėjom daug pokalbių tarp kolegų. Jei nebūtų to sprendimo vakar, kandidatuoti į prezidentus, aš tvirtai tikiu, kad tokia grupė būtų sukurta. Dabar aš manau, kad R. Karbauskis dės visas pastangas, kad tokia grupė nebūtų sudaryta“, – kalbėjo M. Puidokas.

„Valstiečių“ frakcijoje po M.Puidoko pašalinimo liko 52 nariai. Pirmadienį paliekantis LVŽS frakciją paskelbė kitas pretendentas prezidento rinkimuose, Centro partijos vadovas Naglis Puteikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Neleiskime Naisu mjijonieriui susidoroti su p.Puidoku

Makaronų kabintojams

Makaronų kabintojams portretas
Keliese čia dirbat girdami aptariamąją personėlę? Pagal braižą tai dviese. :DDD Bet būtų įdomu pamatyti tą, kuris iš tikro mano, kad puidokas turi nors mažiausią galimybę priartėti prie prezidento kręslo. Gal vienas iš 10 tūkstančių tikrai tiki tokia nesąmone? Ech, kaip mano probobutė sakydavo - 'Vargas tau Jėruzale"

Vilnietė

Vilnietė portretas
Kauniečiai, džiaukitės, kad toks puikus žmogus kandidatuoja.Juk tai jūsų miesto atstovas ir labai šaunus, išsilavinęs žmogus.Jei ne jis, ar būtų pajudėjusi vaikų teisių įstatymo pataisos? Jei ne jis , nežinotume, kiek vaikų paimama, kiek į užsienį įvaikinama mūsų mažųjų piliečių,Ne šaipytis reikia, o palaikyti jį visaip, nes matote, koks puolimas prasidėjo.Vilniuje jį palaiko labai daug žmonių
VISI KOMENTARAI 71

Galerijos

Daugiau straipsnių