Quantcast

S. Skvernelis įteikė parašus VRK dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai įteikė parašus, remiančius jo dalyvavimą prezidento rinkimuose.

Pranešta, kad popieriniuose lapuose surinkti 30 tūkst. 466 parašai, dar per 6 tūkstančiai už S. Skvernelio kandidatavimą pasirašė elektroniniu būdu.

„Mes orientavomės į klasikinių, popierinių parašų rinkimą, nes tai yra ir kontaktas su žmogumi, su kuriuo gali ir pakalbėti, ir į klausimus atsakyti“, – žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Premjeras teigė, kad per susitikimus su gyventojais pats prisidėjo prie parašų rinkimo.

„Kai būdavo susitikimai su gyventojais, buvau prie to, turėjau galimybę prašyti žmonių, kad pasirašytų, dariau tą darbą“, – sakė S. Skvernelis.

Klausiamas, ar dalyvaus kandidatų debatuose, premjeras atsakė teigiamai. Tačiau debatuose anglų kalba teigė nedalyvausiantis. Britų prekybos rūmai Lietuvoje balandį rengia Lietuvos prezidento rinkimų kandidatų debatus.

„Jei bus anglų kalba, turbūt neisiu, todėl, kad esu Lietuvos pilietis ir gyvenu Lietuvoje, todėl manau, kad tai bus debatai lietuvių kalba“, – apie debatus, kuriuose ketina dalyvauti, sakė S. Skvernelis.

Prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyviams privalu surinkti ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų parašų.

Parašus VRK jau yra pateikęs ekonomistas Gitanas Nausėda bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Ketvirtadienis yra paskutinė diena parašams pateikti.

Rinkimai vyks gegužės 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Beda

Beda portretas
Sustos tarybinio propesoriaus sirdele.O dar noretus,kad truputi pratemtu,kol neatsake uz savo nusikaltimus Lietuvai.Tkiuos bus greitai,po rinkimu,Skvernelis pajudins reikalus is mirties tasko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių