Quantcast

S. Skvernelis: kai kurie ministrai išsikvėpę, kai kurie net nebuvo gavę įkvėpimo

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis teigia, kad, norint „perkrauti“ Vyriausybę, šiuo metu reikėtų kalbėti ne apie dalies ministrų atstatydinimą, tačiau iš esmės apie visą Ingridos Šimonytės vadovaujamo Ministrų Kabineto pakeitimą.

„Dabar, kalbant apie šią Vyriausybę, reikėtų griebtis nebe atskirų ministrų, nes premjerės arba valdančiosios koalicijos perbrandintas reikalas atnaujinti Vyriausybę. Gal jie laukia kažkokių kitokių signalų, gal karo bijo, bet faktas, kad Vyriausybėje kai kurie ministrai yra išsikvėpę, kai kurie net nebuvo gavę įkvėpimo per tą laikotarpį ir tikrai proveržio tikėtis nereikia“, – antradienį po frakcijos susitikimo su susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu, kur buvo aptarta jo atsakomybė dėl darbuotojų atleidimo iš „Lietuvos geležinkelių“, kalbėjo S. Skvernelis.

Vyriausybėje kai kurie ministrai yra išsikvėpę, kai kurie net nebuvo gavę įkvėpimo per tą laikotarpį ir tikrai proveržio tikėtis nereikia.

Kita vertus, nors, S. Skvernelio nuomone, Vyriausybėje permainos iš tiesų reikalingos, kalbėti apie Vyriausybės „perkrovimą“ yra sudėtinga.

„Čia yra valdančiųjų klausimas, bet, jei valdantieji tarpusavyje irgi nesišneka, bus sudėtinga kalbėti apie Vyriausybės perkrovimą“, – pridūrė jis.

Antradienį Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“, atsižvelgdama į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad „Lietuvos geležinkelių“ grupės bendrovės planuoja atleisti iki 300 įvairių sričių specialistų, surengė susitikimą su susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu.

Frakcijos atstovų nuomone, ministras M. Skuodis ir „Lietuvos geležinkeliai“ privalo pateikti planą, kaip išvengti socialinių padarinių dėl darbuotojų atleidimo.

Tai ne pirmas kartas, kai S. Skvernelis užsimena apie būtinybę ,,perkrauti” Vyriausybę. Dar rugsėjo mėnesį politikas kalbėjo, kad reikėtų atsisveikinti su tiesiogiai už pandemijos valdymą atsakingu sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu, ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite bei vidaus reikalų ministre Agne Bilotaite.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
nesizavejau Skverneliu,bet jau sitos vyriausybes kai kurie ministrai...

Anonimas

Anonimas portretas
nuo pat pradžių valstiečiai melavo ir jieškojo prie ko prikibt taip keturi metai ir praėjo ,o dabar nori kažka parodyt bet nėra ko

M

M portretas
Na,bet zmones ir raso vejus,ar prie skvernelio buvote taip suspausti,ar vyko tokia nesantaika,toks supriešinimas?ar taip pakilę buvo degalų,dujų,elektros kainos?cia varo ant jo,konservų klapčiukai.O valstieciai valde geriausiai,ir tauta buvo atsigavusi.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių