Quantcast

S. Skvernelis: tikrai keisis mažiausiai trys ministrai

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį pranešė, kad atnaujintoje Vyriausybėje pasikeis mažiausiai trys – susisiekimo, vidaus reikalų ir žemės ūkio – ministrai.

„Susisiekimo, vidaus reikalų ir žemės ūkio“, – žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis, paklaustas, kurie ministrai tikrai pasikeis.

Šios pozicijos atiteko koalicijos partneriams pagal prieš kelias savaites pasirašytą sutartį dėl valdančiosios koalicijos.

„Socialdarbiečiai“ teigia, kad žemės ūkio ministru vietoj Giedriaus Surplio siūlys parlamentarą Andrių Palionį.

Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga kol kas neatskleidžia, ką teiks vietoj vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno ir susisiekimo ministro Roko Masiulio.

Pagal koalicijos sutartį „socialdarbiečiams“ taip pat atiteko Užsienio reikalų ministerija, jie žada poste palikti Liną Linkevičių.

Tačiau prezidentas Gitanas Nausėda reikalauja palikti krašto apsaugos ministrą Raimundą Karoblį nepaisant to, kad ši pozicija atiduota „Tvarkai ir teisingumui“.

„Mes tikrai sutinkame, (...) kad reikia įvykdyti šitą pageidavimą ir krašto apsaugos ministras nebus keičiamas“, – sakė valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Reaguodami į tai, „tvarkiečiai“ ragina koalicijos partnerius atiduoti jiems kitą ministeriją, bet S. Skvernelis tokiomis galimybėmis abejoja.

„Kol kas, matyt, iš šitos situacijos dirbtinų sprendimų nereikia daryti, kad tai yra būtina forma sugalvoti ir perleisti vieną ar kitą ministeriją“, – sakė ministras pirmininkas.

Jis teigė norintis, kad Vyriausybė atsinaujintų kuo greičiau.

„Vasaros laikotarpis, pauzių nereikia. (...) Laiko ir taip iki kadencijos Vyriausybės pabaigos nėra daug“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Vyriausybė performuojama, nes po prezidento rinkimų sudaryta nauja valdančioji koalicija. Sutartį dėl bendradarbiavimo pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei partija „Tvarka ir teisingumas“.

Vėliau antradienį Seimas balsuos dėl S. Skvernelio paskyrimo premjeru, nes prisiekus G. Nausėdai Vyriausybė turėjo grąžinti įgaliojimus.

Šiuo metu „valstiečiai“ formaliai kontroliuoja 12 iš 14 ministerijų veiklą, o dar du portfelius turi „socialdarbiečiai“.

G. Nausėda sakė, kad atnaujintoje Vyriausybėje pageidautų matyti ir moterų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kodel aplinkos nejudinat ? dar mazai ispjove misku? tai tuomet varyk i pensija pats juk zadejai ar ir toliau durniu voliosi?.....

švarkelis

švarkelis portretas
Su puslenkių koloradiniais apsikabinęs...

Martha Hartman

Martha Hartman portretas
Dabar „Google“ moka 130–180 dolerių už valandą už darbą internete. Prie šio darbo prisijungiau prieš tris mėnesius ir per pirmą šios sandorio savaitę uždiRbau 8735 dolerius. Šis darbas tikrai neįtikėtinas ir suteikia man didelę pajamų dalį kiekvieną dieną. Esu tikras, kad gausite geriausią rezultatą. Sužinokite daugiau čia >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių