Quantcast

S. Skvernelis: situacija dėl žiauraus elgesio su gyvūnais – netoleruotina

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad situacija dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, nelegalių veisyklų veiklos yra netoleruotina. Visgi premjeras priduria, kad pats ieškoti kaltų institucijų ir skirti nuobaudų neketina.

„Tikrai matome, situacija nėra toleruotina, apgailėtina situacija. Vėlgi ieškoti tų institucijų, kurios kažkokio savo darbo neatliko arba nekokybiškai atliko aš nenorėčiau, tam pirmiausia yra atsakingos ministerijos. Bet taip tęstis toliau negali. Mes visą laiką sulaukiame kažkokių kritinių atvejų, kai pradedame žiūrėti, ką galime padaryti“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Nors ministras pirmininkas pažymi, kad vis dar egzistuoja visuomenės dalis, toleruojanti žiaurų elgesį su gyvūnais ir iš jo uždirbanti, jis pasidžiaugė, kad visuomenėje susidarė kritinis skaičius žmonių, esantis prieš tokį elgesį.

„Yra ir visuomenės dalis, kuri toleruoja tokius dalykus. Nepamirškime, kad tai yra ir verslo dalis, kažkas tokiais nelegaliais veisimais užsiima, kažkas perka žinodamas, kad tai yra nelegaliai užaugintas ar užveistas gyvūnas. Manau, kad mes jau turime kritinę visuomenės masę, daugumą žmonių kuriems iš tikrųjų tai yra nepriimtina, netoleruotina“, – teigė ministras.

Yra ir visuomenės dalis, kuri toleruoja tokius dalykus. Nepamirškime, kad tai yra ir verslo dalis, kažkas tokiais nelegaliais veisimais užsiima, kažkas perka.

S. Skvernelis teigė neketinąs asmeniškai spręsti apie nuobaudas nusižengusiems asmenis, bet akcentavo, kad reikalingas realus nelegalios veiklos, susijusios su gyvūnais, kontrolės mechanizmas.

„Šiandien nenorėčiau kalbėti ir pasakyti, kad mes dabar sugriežtinsim, didinsim baudas. Reikia realaus kontrolės mechanizmo ir, aišku, visuomenės palaikymo ir požiūrio. Tų inspekcijų, kontroliuojančių institucijų mes tikrai turime daug, bet jos ne visą laiką efektyviai veikia ir gali dėl objektyvių ir subjektyvių priežasčių nustatyti (pažeidimus – ELTA)“, – teigė S. Skvernelis.

Viešojoje erdvėje išplito informacija bei nuotraukos iš nelegalių gyvūnų veislynų, kur matyti žiaurus elgesys su gyvūnais, primena ELTA.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika teigia, kad problema dėl nelegalių gyvūnų veisėjų yra įsisenėjusi, o pažeidėjų neatgraso per mažos baudos. Ministras taip pat pabrėžė, kad veterinarai nėra pakankamai motyvuoti dirbti sudėtingoje srityje.

VMVT direktorius Darius Remeika sako, kad nelegalaus gyvūnų veislyno Širvintose šeimininkui gali būti pritaikytos griežčiausios sankcijos.

Komentuodamas kritiką tarnybai dėl esą nepakankamos nelegalių gyvūnų veisėjų kontrolės, D. Remeika sakė, kad tarnyba reaguoja, tačiau „prie kiekvieno žmogaus kontrolieriaus nepastatysi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o situacija su LT zmonemis TOLERUOJAMA ? durniu laivas

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
o kaip su žmonėmis? Kokie mokytojų atlyginimai? Kokie jiems keliami reikalavimai už tokius atlyginimus? Kaip dirbti klasėje, kai vaikai Tave niekina? Ir t.t. Ar toks, Skverneli, elgesys toleruotinas?

O kaip dėl

O kaip dėl portretas
Situacijos su Lietuvos piliečiais?!Toleruotina ?!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių