Quantcast

Šalies vadovai sveikina švietimo bendruomenę su mokslo metų pradžia

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir premjerė Ingrida Šimonytė sveikina švietimo bendruomenę su mokslo metų pradžia.

Prezidentas linkėjo sėkmės moksluose ir svajonių siekimo, pedagogams – neprarasti motyvacijos.

„Mokiniams ir studentams, ypač pradedantiems pirmuosius mokslo ar studijų metus, linkiu, kad žinių troškimas ir pažinimo džiaugsmas augtų kartu su jūsų asmeniniu brendimu“, – Prezidentūros sveikinime sakė G. Nausėda.

Anot jo, mokytojams svarbu neprarasti motyvacijos ugdant jaunąją kartą: „Linkiu niekada neprarasti motyvacijos ugdant ir auginant jaunąją kartą, linkiu tobulėti kartu su mokiniais“.

Prezidentas pabrėžė, kad mokykla šiandien svarbi ugdant pilietiškumą bei patriotiškumą.

Seimo pirmininkė, sveikindama su mokslo metų pradžia, linkėjo „nepaliauti tobulėti, augti kartu ir įgyvendinti drąsias svajones“.

„Išsilavinęs ir mąstantis žmogus buvo ir yra kiekvienos visuomenės vertybė. Nes jis atsakingai kuria savo ir šalies dabartį, rūpinasi ateitimi. Gerbia kitą žmogų ir jo teises. Nepasiduoda įvairioms manipuliacijoms. Skatina pasaulio pažangą“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Todėl šiandien, rugsėjo 1-ąją, kai prasideda dar vieni mokslo, pažinimo, tobulėjimo metai, ypač noriu pasveikinti tuos, kurie mokosi ir moko: moksleivius, studentus, mokytojus, dėstytojus ir kitus švietimo bendruomenės narius. Taip pat sveikinu kiekvieną šeimą, kuri savo vaikams yra pirmoji mokykla. Ir tuos, kurie pasiryžo mokytis visą gyvenimą“, – pridūrė Seimo pirmininkė.

Premjerė Ingrida Šimonytė mokytojams ir dėstytojams linkėjo kantrybės, smalsumo, atidumo pažeidžiamiems ir išlikti pavyzdžiu.

„Sulig rugsėju daliai mūsų vaikų prasidės nauja, ugdanti kelionė, gausi atradimų, žinių ir užsimezgusių draugysčių, kitiems tai bus jos tąsa ar pabaiga, palydinti į suaugusiųjų gyvenimo etapą. Kad ir kelinta Rugsėjo 1-oji bebūtų, linkiu įdomių, prasmingų mokslo metų, rasti atsakymus į svarbius klausimus tiek apie pasaulį, tiek apie save, ir niekuomet nenustoti kelti naujų“, – sveikinime rašė I. Šimonytė.

Premjerė taip pat linkėjo į bendruomenę priimti ukrainiečių moksleivius ir studentus.

Mokyklose, aukštojo ir profesinio mokslo įstaigose penktadienį prasideda mokslo metai, bet šiemet šventines nuotaikas temdo mokytojų profesinių sąjungų planai streikuoti, jeigu Vyriausybė dar šiemet nesiims didinti atlyginimų pedagogams.

Tuo metu užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sveikindamas lituanistinių mokyklų bendruomenes pažymėjo, jog jos yra pilietiškumo, patriotizmo ugdymo pamatas, o lietuvių kalbos puoselėjimas užsienyje – ne tik svarbus ryšio su Lietuva išlaikymo, bet ir valstybės išlikimo garantas.

„Lietuvių kalba yra pagrindas jaunajai diasporos kartai geriau pažinti Lietuvą, tiesiogiai ją suvokti ir dalyvauti ją kuriant. Štai kodėl investicija į lituanistinį švietimą kartu yra ir investicija į tvirtą diasporos ryšį su Lietuva ateityje“, – teigia Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ministras taip pat teigė, kad Lietuvos valstybės skiriamas finansavimas pasaulio lituanistinėms mokykloms padeda didinti jų ir jose besimokančiųjų skaičių, gerinti lituanistinio švietimo prieinamumą ir užtikrinti jo kokybę, taip pat leidžia Lietuvos diasporos jaunimui išlaikyti ryšį ir kurti bendrystę su Lietuva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas ta svietimo bendromene?

Kas ta svietimo bendromene? portretas
Eilinis pedo klubas?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Manau, kad daugumos mokytojų nuomone, tuos sveikinimus šalies vadovai gali susikišti į vieną vietą! Nes jų sveikinimais mokytojai sąskaitų neapmokės.

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
NE'' MOKSLO'' METŲ , O UGDYMO METŲ , nes Lietuvoje pačio MOKSLO nebeliko .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių